8. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 8


Tämän päivän luukussa saattekin sitten ihan tekstiä ja kuvia koiramessuista! Lauantain messupäivästä saitte nähdä edellisen postauksen videossa melko kaiken olellisen, joten lätkäisen tähän vaan enää pienet turinat ja arvostelut.

Meidän jengistä sujahti siis Raivo ensin kehään, ja niinkun aikaisemmin kerroin, oli Didillä parhaat päivät juuri messuviikonloppuna, ja Raivon ajatus oli kyllä ihan jossain muualla kuin kehässä. Hyvin ryhdikäs hän ainakin oli, ja avoimesta luokasta tulokseksi ykkössija ERI:n ja SA:n kera! PU - kehässä Raipen esiintyminen villini vain entisestään, ja kun herra osoitettiin kakkospaikalle, sai olla aika tyytyväinen. Voittaja oli valiouros, joten näin ollen Raivo nappasi SERT:in itselleen ja valioitui!

"Beautiful male in excellent condition. Typical head & expression. Correct bite. Goof angulations. Normal topline. Quality coat. Excellent movement."
Stefanescu Cristian, Romania

Seuraavaksi meni sitten Didin tyttö Kiri kehään. Kiri esiintyi oikein taitavasti, niinkuin aina, vaikkakin seisominen oli vähän tylsää, ja Kiri piti itse pienen jumppatuokion, mutta tuomari onneksi oli hyvin huumorintajuinen ihminen, ja nauroi vain Kirin jumppailulle. Kiri sijoitettiin avoimen luokan ensimmäiseksi myöskin SA:n kera, joten kohta puoliin pääsisi Kiri PN-kehään!
c Jessica Varjonen, kiitos!
Didi pääsi esittelemään itseään sitten valionarttuihin, ja tuomari totesikin jo heti, että onpa upea narttu. Naurettiin siinä katketaksemme, että miten itsevarmalta voi koira oikeasti näyttää, Didi oli selkästi hyvin varma voitostaan, ja esiintyi niin kovin taitavasti ja ryhdikkäästi. :D Näinpä tuomari lykkäsi Didin valioluokan voittoon SA:n kera, ja näin ollen myös Didi suuntasi PN-kehään!

"Top quality bitch in excellent condition. A real champion."
Stefanescu Cristian, Romania

Mikäs siinä jos koirassa ei ole mitään vikaa ;)

PN-kehässä ei tuomari kovin kauaa sijoituksia katsellut, Didi ensimmäiseksi ja Kiri pääsikin heti toiseksi äitinsä jälkeen! Didi sai näin ollen nimensä eteen tittelin HeW-15 ja Kiri nappasi SERT:in, ja näin ollen myös Raipen sisko valioitui lauantaina, ei siinä voinut todeta, kun että olipahan huippu päivä!

Ja vielä se siintä parani, kun Didi oli vieläpä VSP sitten ROP- kehässä!

Sunnuntaina ei ollut mikään hirveä kiire Messariin, mudit aloittaisivat vasta vähän ennen kahtatoista. Syötiinkin aamulla siinä sitten tuoreita sämpylöitä, ja laitettiin kamat rauhassa kasaan, ja silti oltiin ihan hyvissä ajoin Messarissa. Ennen mudejen kehää kerkesin käydä vielä Hannan kanssa tsekkaamassa mittelikehää, ja liittyivätpä vielä Siiri ja Pihlakin seuraammme katselemaan mudikehää.

Raivo meidän porukasta taas ensimmäiseksi kehään, valiouroksissa sitten tänään! Raivon ajatus oli vielä enemmän ihan jossain muualla kuin esiintymisessä, mutta se ei näyttänyt ihan niin pahalta, kun äiti sai seisotettua aina Didiin päin. Raivolle ojennettiinkin yksilöarvostelussa punainen lappu, josta suoraan sanottuna vähän yllätyin. Kilpailuluokassa Raivo kuitenkin osoitettiin kolmanneksi, jota en ihmettele, sillä onhan Raivo ihan järkyttävä silakka noihin muihin valiouroksiin verrattuna, eivätkä kaikki aina sitä ihan arvosta. :D

Raivon arvostelusta ei valitettavasti saatu mitään selvää ...

Kiri ja Didi kilpailivatkin sitten molemmat valioluokassa, ja Kiri taisi olla yksilöarvostelussa ensimmäisenä. Kirille ojennettiinkin ihan ansaitusti punainen lappu, niin kovin nätisti tyttö taas esiintyi, ja Kiri näyttää jo todella hyvältä, kun massaakin on vähän kertynyt. Didi esiintyi tasan yhtä itsevarmasti kuin lauantainakin, ja sai näin ollen myös punaisen lapun.

"Excellent type, nice, fem. head, correct topline, excellent drive, typical coat"
Piskay Vladimir, Slovakia
Tästäkin jäi kaksi kohtaa epäselväksi, kun ei vaan saa selvää ...
c Jessica Varjonen, kiitos!
Kilpailuluokassa oli jo enemmän koiria kuin eilen, ja tuomari miettikin valintaansa vähän pidempään. Didi osoitettiin kuitenkin valioluokan ensimmäiseksi kera SA:n, ja Kiri kolmanneksi. PN-luokassa Didi osoitettiinkin ensimmäiseksi, ja näin ollen missi pääsi taas ROP-kehään! Sunnuntaina kävi vielä vähän hassummin, kun tuomari ojensi Didille punakeltaisen ruusukkeen, ja Didi olikin näin ollen ROP! Ryhmäkehiin ei enää pystytty jäämään, vaikka olisihan se hienoa päästä siellä vielä joskus juoksemaan. :)

Käytiin sitten vielä Hannan, Pihlan ja Siirin kanssa toistamiseen Hesessä (meillä oli hei kunnon fitness-viikonloppu), kiertelemässä ja katsomassa JH:n SM - finaali. Tämän jälkeen olikin jo aika painua junalle ja takaisin kotiin.

Kiitos kaikille asianosaisille huipusta viikonlopusta, kaikille blogin lukijoille jotka tulitte moikkaamaan, ja muutenkin kaikille tutuille juttuseurasta, tuntuu, että vaan vuosi vuodelta osana nauttia Messarista enemmän ja enemmän. :)

2 kommenttia:

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!