11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 11

Tämän päivän luukussa otetaan pieni katsaus meidän kauteen 2015, ja kerrataan, mitä kaikkea on tapahtunut.

Tammikuu lähti käyntiin todella hitaasti, lähinnä vain treenailulla lähinnä kaikkialla. Alkuvuodesta käytiin kisaamassa Skitson kanssa Lohjalla, josta ei sen kummempia tuloksia. Myöskin tammikuun alussa käytiin kisaamassa Vantaalla Skitson kanssa, josta vihdoin saatiin se meidän ensimmäinen LUVA ykkösistä, vaikka mä sopivasti sairastuin yhden yön aikana järkyttävään flunssaan ja vielä pienimuotoiseen mahatautiinkin! Jatkettiin Ace SUPERissa. Tammikuussa Didi piti ihan täydellistä kisataukoa. Käytiin myös tutustumassa Lappeenrannan uuteen koirauimalaan.

Helmikuussa alkoi Elinan tavoitteellisestin junnujen ryhmä Turussa Skitson kanssa, ja käytiin Kirkkonummella kisaamassa ilman tuloksia, Didillä prakasi puomi ja Skitson kaikki radat oli oikein ehjiä, mutta aina tuli joku pieni juttu. Muuten helmikuu olikin aika hiljaista aikaa, eikä mitään sen kummempaa tapahtunut.

Maaliskuussa lähdettiin heti kuun alussa hiihtolomalla kavereiden kanssa maanpakoon Rukalle, jossa vietettiin huippuhauska viikko. Koirahiihdon saloja opeteltiin Skitson kanssa siinä samalla, ja kyllä tuo koira vaan osaa loistaa ihan mitä tahansa sen kanssa tekeekään, monitaituri! Maaliskuun alussa tuli myös tieto, että päästään Didin ja Skitson kanssa mukaan Suomen agilityn Junior European Open - joukkueeseen, olin ihan onnessani! Maaliskuussa oli taas yksi Superileiri, ja Suomen mudiyhdistys muisti meitä ihanilla lahjoilla. Maaliskuussa oli myös Elinan junnuryhmän treenit. Maaliskuu oli siis ihan kisavapaa kuukausi, joka tuli tarpeeseen.

Huhtikuu alkoi Turun pääsiäiskisoilla, joissa tuli paljon tuloksia, mutta enemmän Didin kuin Skitson kanssa, eikä Skitsolle yhtään nollaa. Sain myös kisata peräti kahdella eri lainakoiralla neljä eri rataa, kiitos Ekan ja Bondin omistajille huippukoirien lainasta! Imatra KR oli myös, Skitsolle sileä ERI ja Raivo sai SERTin ollen ROP! Raivo, Kiri ja Inky mitattiin kaikki medeiksi, ja Kouvolan kisoista Skitsolle toinen LUVA ykkösistä! Didi pääsi kisaamaan Lappeenrannassa, josta neidille kaksi nollaa. Kuun lopulla Skitso pääsi vielä kisaamaan Mikkeliin vitosella ja kympillä, jonka jälkeen oli vielä Superileiri.

Toukokuu alkoi vappukisoilla Joensuussa, jossa Skitso nousi vihdoin kakkosiin ja Didille kahdelta radalta yksi nolla huippuajalla, oliko edes hieman hyvä fiilis! Lappeenrannassa kisattiin myös, Didille kolme vitosta ja Skitsolle kaksi hylkyä, mutta radat kokonaisuudessaan oli ihan siistejä. Käytiin myös mätsäröimässä, Skitso JH1 ja PUN2, äiti esitti Raivon SIN1 ja BIS-. Tämän jälkeen oli Maajoukkueleiri Raumalla molempien muudelien kanssa, joka oli kyllä niin huippu kokemus! Didi kävi vielä ennen arvokisoja voittamassa yhden radan Kouvolassa, ja Skitso valioitui Haminan perinteisessä toukokuun näyttelyssä. Didi ROP ja Raivo VSP.

Kesäkuu oli arvokisakuukausi. Kuun alussa Elinan junnutreenit, Helsingin reissu, Elinan yskäri ja Ace SUPER ja Pieksämäen viimeistelykisat, joista tuplanolla kakkossijoilla. SM-kisoissa tehtiin joukkueelle nolla ja sekä perjantain iltakisoissa että yksilöissä vitoset hyvillä ajoilla. Hauskaa pidettiin ja SM-kisat on joka vuosi vain huikeampi ja huikeampi kokemus kera huippujen ihmisten. Agilityn osalta levättiin ihan täysin kuun lopussa oleviin MM - karsintoihin asti, nautittiin suht lämpimistä säistä, lenkkeiltiin ja uitiin paljon. MM - karsinnoissa Jyväskylässä tehtiin kolme nollaa viidestä, eli päästiin toiselle päivälle, ihan suht hyvillä ajoilla, ja pidettiin taaskin hauskaa. Siintä oli hyvä suunnata kohti Eurooppaa.
Kuva: Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi
Heinäkuu oli Eurooppakuukausi. JEO - kisat oli maailman huikein kokemus, meillä oli aivan huippuhauskaa ja tuloksillakin juhlittiin: Skitsolle yksilöhypärin ylivoimainen voitto ja Didille kokonaistuloksissa sija 2! Koko heinäkuu meni siis melko lailla asuntovaunussa ja autossa istuen. Blogista löytyy siis tarkempia postauksia reissusta! Kisattiin myös esim. Virossa jossa Didistä tuli EE AVA ja Skitsosta ja Didistä tuli molemmista EE MVA!

Elokuu alkoi Skitson luonnetestillä, josta neidille 231 pistettä laukausvarmalla. Skitso etsi lähinnä agilityesteitä, ja piti koko temppurataa ihan tylsänä paikkana. Saman viikonloppuna kisattiin myös Porvoossa, josta Skitsolle ensimmäinen LUVA kakkosista. Mudien erkkari oli myös, josta parhain tulos oli Didin VSP. Erkkaripäivänä käytiin myös vielä Skitson kanssa kisaamassa I-HAH:in kisat, joista Skitsolle heti toinen LUVA kakkosista, wop woooop! Elokuun viimeisenä viikonloppuna kisattiin myös JUN SM - kisat, joissa sijoituttiin Didin kanssa kolmanneksi. Skitso nousi myös aksassa vihdoin kolmosiin!

Syyskuun alussa kisattiin Purinalla viikonlopun aikana kuusi rataa, Didille kolme nollaa, ja sijoituttiinpa kerran toisiksi, ja Skitsolle ei nollia, mutta kuitenkin yllättävän siistejä ratoja ekoiksi kolmosten kisoiksi. PiirM-kisat oli myös Imatralla, koko kisoista jäi vähän karvas maku suuhun, vaikka ekat radat sujui molempien kanssa hyvin, ja tulokseksi molemmille vitoset, toiselle A:lta ja toiselle puomilta. :P Fidari alkoi myös syyskuussa, ja nautittiin Skitson kanssa koko leiristä niiiin paljon! Didi, tuo maailman paras kikkurakasa täytti myös viisi vuotta. Syyskuussa myös matkusteltiin, kun pääsin Didin ja Skitson kanssa Luxemburgiin Lisa Frickin ja Tereza Kralovan seminaariin, joka oli kyllä aivan mahtava kokemus!

Lokakuussa oli Take One - pentupäivät, ja tänne tulikin viikonlopuksi iso kasa erirotuisia koiria asustelemaan. Aksattiin, jäljestettiin, fribailtiin ja lenkkeiltiin. Ja syötiin. Paljon. Jouduimme luopumaan Jatsista, tuosta maailman mahtavimmasta shelttipapasta, ja treenattiin Tiian kanssa täällä Lappeenrannassa. Kisattiin niin Lappeenrannassa (Skitsolle A-SERT ja H-SERT, Didille yksi nolla), Pieksämäellä (Skipalle toinen H-SERT) ja Jyväskylässä (huippukisat, Didille kolme nollaa ja Skitsolle huippuja ratoja, saatiin Didin kanssa jo nyt kaikki arvokisanollat kasaan).

Marraskuussa kisattiin Halloweeninä Kuopiossa, josta ei jäänyt muuta kerrottavaa kuin Didin upea vauhtia, treenattiin niin Jan-Egilin valmennuksessa kuin Fidarissakin. Lenkkeiltiin paljon märissä metsissä, ja podin pienimuotoista agilitymasennusta, kun ei oikein mikään tuntunut sujuvan sillä puolella ja muutenkaan. Jyväskylän näyttelyssä käytiin Raivon kanssa, Raivolle ekana päivänä ERI ja toisena EH. SAGI myäs muisti meitä myös kukkakimpulla. :)

Joulukuu on ollut meillä todella hiljaista aikaa aksan osalta. Messariviikonloppu starttasi homman käytiin, josta luittekin ihan vasta meidän oikein onnistuneesta viikonlopusta. Nyt ollaankin viettämässä Fidariviikonloppua, ja ensi viikonloppuna kisataan Vantaalla molempien kanssa. Terveenä ollaan onneksi pysytty, eikä kenneyskäkään ole tänne rantautunut, eikä toivottavasti tulekaan *koputtaa puuta*.
Miten teillä on sujunut tämä vuosi?

5 kommenttia:

  1. Kiva tällänen koostepostaus!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva idea tähän postaukseen ja hyvin kirjoitettu. Meidän vuosi on sujunut hyvin mutta minusta tuntuu, että ensivuodesta tulee tosi hyvä! Meillä onkin Betan kanssa vähän jo suunnitelmia ensivuodelle!

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus idea! :D

    www.tottethehavanese.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!