13. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 13

Tämän päivän luukussa käydään läpi meidän treenirutiinia. Ajan saatossa olen huomannut, että meille on kehittynyt tietynlainen rutiini, jota tulee ihan huomaamattaan noudatettua, joko enemmän tai vähemmän. Ajattelin siis jakaa sen tänään teidän kanssa!

Kun ensimmäiseksi pääsen agilitykentälle/hallille, käyn melko luonnollisesti heittämässä treenikamat joko halliin tai treenikentän laidalle. Eivät sitten ole tiellä ja valmiina odottamassa treenikentän laidalla käyttöä ja ne on siintä nopeasti noukittavissa. Kun kamat on pois tieltä, lähdetään sitten lämppälenkille, mikä koira mulla ikinä onkaan. Lämppään aina vähän tilanteesta riippuen 15-20 minuuttia, lämppää en kuitenkaan tee hirveästi kauempaa, sillä tykkään tehdä aika intensiivisen lämpän, ja jos sitä tekee liian kauaa niin vähintään ohjaaja olisi ihan poikki jo ennen itse treeniä. :D Meidän alkulämppä sisältää siis vapaana juoksentelua, ihan kevyttä ja tasaista ravia, sekä paljon spurttailua ja räjähtäviä lähtöjä, paikaltaan täysillä juoksua, pallon perässä juoksua, jne. Tähän lisäksi myös hieman venyttelyä ja paljon erinlaisia lihaksia avaavia temppuja.

Itse hallilla yleensä pyöritän koiraa paljon itsensä ympäri, ja heittelen vielä lelua ja ravaillaan myös kentän laidalla. Enne radalle starttaus tykkään myös ottaa ihan vaan muutaman putken ja siivekkeen kierron, että koiran lihakset on varmasti kunnolla hereillä. Ja sitten treenataan!

Treenin jälkeen ohjaaja tekee hetken kuolemaa kentän laidalla, ja koira saa juotavaa heti treenin jälkeen. Meidän kaikki koirat kun on sellaisia, että ne voivat kyllä juoda heti rasituksen jälkeen. Jos meillä on useampi treeni, niin ajasta riippuen kävelen noin 10-15, tai koko sen ajan mikä vain pystytään. Ja sitten treenien jälkeen onkin jäähkän aika. Meidän jäähkä kestää puolestaan vähän olosuhteista riippuen 25-40min, useimmiten sen 30min. Meidän jäähkä onkin todella paljon rennompi, ravaillaan ja ihan vaan kävellään, vapaana tai hihnassa, ja hengitetään. Jäähkään sisältyy kylläkin myös jonkin verran venyttelyä, eli ei mitään kovin ihmeellistä siis, palautellaan vain lihaksia ja poistetaan maitohappoja kehosta.

Millainen on teidän treenirutiini ihan mihin lajiin tahansa, ja koitteko tätä ollenkaan hyödylliseksi?

9 kommenttia:

  1. Kiva postaus jälleen! Mukavaa lueskella muiden treeneistä. :D

    www.tottethehavanese.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Hyvät alku- ja loppulämpät teillä ainaki. Kammottaa joskus nähä treenaajien tekevän sitä että treenin jälkeen käydään kääntymässä parin minuutin lenkki ja lähetään kotia. Kymmenenkin minuuttia on oikeestaan pitkä aika ku lähtee laskemaan. Ite katon aina kellosta että tulee alkuun ja loppuun vähintään 10 minuuttia lämppää ja jäähkää. Ja minäki pyöritän koiraa ittesä ympäri (kyljet), pyydän niiaamaan (vatsa) ja kurrettamaan (selkä) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sellaisella menolla saa rikottua koiran aika nopeasti. :/

      Poista
  3. Meillä kesällä jäähkät ja lämpät on keskimäärin 15-20min kun on valoisaa ja uskallan lähteä metsään. Talvella meidän hallin lähimetsissä on pyörinyt susia ja karhuja niin metsään en uskalla pimeällä mennä, joten pyöritään pihapiirissä, hölkkäillään ja temppuilaan siinä suunnilleen se 10min

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, muakin hirvittää jo ihan riittävästi, kun meidän lähellä on hyökännyt karhu ihmisen kimppuun. :o

      Poista
    2. Joo mua ei saa metsään yksin pimeellä kirveelläkään :D

      Poista
  4. Haastan sinut 11kysymys haasteeseen.
    Kysymykset->
    http://temppukoirametsakoira.blogspot.fi/2015/12/11-kysymysta-haaste.html?m=1

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!