8. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen touhuilut

Ihana nainen!
Kuten arvata saattaa, ei me oltu lomalla hetkeäkään paikoillaan ... ;) Tässä tulossa siis piiitkä postaus koko pääsiäislomasta!

Torstaina lähdetiin ajamaan kohti Hyvinkäätä mudit takakontissa hirveän tavaravuoren kanssa. Seuraavana aamuna olisi Turussa Skitson kanssa neljä rataa, tavoitteena vihdoin nousta kakkosiin! Hyvinkäällä yövyttiin ja jatkettiin aamulla Turkuun. Royal Canin - areena oli kokenut uudistuksia, ja pidin kyllä uudistuneesta hallista kovasti! Kävin ilmoamassa Ketun kaikille neljälle radalle, ja sitten olikin odottelua. Katsoin minit, ja kävin tutustumassa rataan. Se ei vaikuttanut vaikealta, mutta ei missään nimessä kyllä ykkösluokan tasoiselta. Startattiin ihan vikana, joten kerkesin lämpätä Skitson hyvin. Sitten mentiin. Alku meni puomille asti oikein hyvin, mutta Skitso tuli puomin läpi, joten uusin sen. Sen jälkeen ohitettiin pituus ja mentiin suoraan putkeen kun oma juokulinja oli huono, ja muuten puhtaasti maaliin. Tämän radan tarkennus oli valitettavasti toooooooodella sumea, joten sitä en julkiseksi laittanut! Skitso ei yhtään näykkinyt tällä radalla, vaikka puomi korjattiinkin, joten olin ihan tyytyväinen rataan.

Toinen rata vaikutti oikein helpolta, ja tosi hyvin se menikin! Kävin liikaa linjaamassa tuossa A:n jälkeen, joten mentiin pituuden ohi, mutta muuten menkin hyvin, ja S teki tosi hienot kepit, haki ne ihan suoraan, eikä edes vilkassut mua, vaikka olikin aivoimempi kulma! Keinu tosin oli aika lennokas, joten siihen pitää kiinnittää huomiota. Tämäkin video oli vielä aika sumea, äiti kun ei tajunnut tarkentaa ... Tälläkään radalla Skitso ei kertaakaan näykkinyt mua tai kääntynyt mua vasten, joten eteenpäin ollaan oikeasti menty!

No sitten hypäri. Alun valssi meni mun osalta niin pieleen kun vain voi, joten ajoin koiran takaakiertoon. Putkelle unohdin tehdä pienen vedon, joten kiersi ekana toiselle puolelle, mutta muuten tää oli kyllä ihan hyvä rata. Toi valssi mua ärsyttää edelleen ... Ohjaajaa pitäisi nyt piiskata valssaamaan enemmän ja treenaamaan niitä valsseja!

No se vika rata sitten ... Sanotaanko, että Skitso oli aaaaaika lennokas. :D Esteet mentiin oikeassa järjestyksessä joo, mutta S vaan juoksi, eikä kyllä tippaakaan kuunnellu mua, kun näki vain putkiaaaaa. Mua lähinnä nauratti radan jälkeen, että millainen sika se halutessaan osaa olla. Kävin erikseen Skitson loppuverkkaamassa, ja siintä vielä käytiin Suvin ja Mäksyn kanssa pieni lenkki.


Sunnuntaina oli Didin vuoro kisata. Ekalta radalta hyvä vitonen, kepeillä en malttanut oottaa että kerkeää aloittaa kunnolla, kostautui heti. Muuten ihan ok menoa, tästä radasta jäi ihan hyvä fiilis. Tokalla radalla ei enää suostunut tulemaan toiseen niistoon, josta vitonen. Teson kyllä, että Deen kanssa on riskialtista tehdä kaksi niistoa peräjälkeen, mutta nom päätin sitten kuitenkin yrittää. Hypäri ei ole videolla, mutta sieltä tuli nolla. Aika tahmeaa menoa kyllä oli, enkä ollut rataan hirveän tyytyväinen. Me ei kumpikaan tykätä hirveistä jarrutteluista ja väännöistä, ja tämä rata oli just sellainen. Vikalla radalla kummallakin oli jo vähän parempi fiilis, mutta D meinasi tulla keinun ohi. Yritin kuitenkin vielä tunkea sitä keinulle, mutta saatiin kuitenkin vitonen.

Radoilla oli ihan hyvä fiilis, mutta mua jäi ärsyttämään oma ohjaaminen aaaaaivan suunnattomasti. Jokin pienen pieni juttu jolla aina pilaan koiran tekemisen, tai jos en muista ohjata jotain kohtaa kunnolla. Mikä siinä on, että mä en ihan oikeasti vaan saa sitä samanlaista fiilistä ja tarkkuutta siirrettyä Skitson ohjaamisesta Didiin? Didihän kyllä osaa, mutta sillä on silti ne muutamat jutut, jotka pitää muistaa ohjata oikeasti tarkasti eikä vähän sinne päin. Koira tekee aina parhaansa, mutta ohjaajankin pitäisi oppia antamaan sille koiralle 110% itsestään ja ohjaamistaidoistaan. Oon kovasti yrittänyt saada radoille samanlaista fiilistä kun sillon lokakuussa Vantaalla, mutta toistaiseksi ei ole onnistunut.



Sain ohjata myös TSAUlla lainakoiria! Tiian Bondin kanssa mun pitikin vetää yksi rata, mutta Ekaa kokeilin vasta edellisenä iltana. Se meni kuitenkin hyvin, ja yhteistyö pelitti oikein mainiosti, joten sovittiin, että ohjaan kaksi rataa seuraavana päivänä.

Menin Bondin kanssa kolmannen radan. Rata meni tosi hyvin, kymppi tuli rimasta ja puomin alastulosta, jonka se kyllä otti. Tavoitteena oli saada pootelkoolie oikeille esteille ja saada tulos junnuässämmeihin, onnistui! Radalla olikin kyllä muutama ansakohta, mutta hengissä niistä selvittiin, jee!

Ekan kanssa eka rata meni räpellyshyllyksi, mutta toisella radalla (eka Ekan videoista) tulikin nolla! Ohjasin Ekaa myös seuraavana päivänä ATT:lla yhden hyllyn veran, tää rata oli kuitenkin tosi hyvä hylly, joten hyvä fiilis jäi. Eka oli oikein kiltti ja kuunteli mua hienosti!

Kun sitten lähdettiin ajamaan kotiin, käytiin moikkaamassa uutta mudiystävää Skitson kanssa. Viisaimmat varmasti tajuaa missä tarkoituksessa, mutta muuten en vielä hiisku sanaakaan! Hyvin tulivat kaverukset toimeen ja kovasti juoksivat keskenää, Skitsollekkin teki vähän tiukkaa pysyä perässä.

Imatra KR oli maanantaina. Didi sai jäädä kotiin hirveän turkkinsa kanssa, mutta Skitso ja Raivo lähti matkaan. Esitin ensin vähän extempore heeleri Lyytin ERI AVK2. Lyytillä oli vähän äitiä ikävä, mutta muuten selvittiin kehästä ihan kunnialla. Raivo meni kehään tämän jälkeen. Raivo esiintyi oikein hienosti, ja sai ERIn. Junnu-uroksia oli kaksi, mutta Lena Dankerin mielestä Raivo oli miellyttävämpi, joten hän voitti juniorit saaden SA:n ja ollen ROP-juniori! PU kehässä Raivo myöskin vei koko potin ja sai SERTin! Skitso meni kehään, esiintyi mallikkaasti niinkuin aina ja sai sileän ERIn ilmavan ja kuivan turkin vuoksi. Ei siis valioitunut Kettu vielä tälläkään kertaa. Skitson sileän ERIn myötä Raivo oli myös ROP, huippu pentu! Jäätin vielä ryhmäkehiin, eikä niistä tietenkään mainetta tai kunniaa tullut, mutta saipa R ainakin kokemusta isosta kehästä.
Kattokaa kaikki mitä mä sain! Tosi siistii!

8 kommenttia:

  1. Hahaa, mä veikkaan, että tiedän, mistä syistä Skitso sai uuden mudikaverin. Arvasin heti ekasta kuvasta kuvatekstin perusteella. Tietty saatan olla väärässä, mutta hieno uros kummiskin. :D

    VastaaPoista
  2. Oih, olipas inhottava moka tuo hyppiksen valssivirhe :D Mahto ottaa päähän :D Mutta tosi kivannäköistä menoa, tuli itsellekin oikein hinku kisoihin, me kun ei ole vielä rohettu lisenssiä hakea :D Onnittelut Skitson sertistä! :)

    http://kelpiecapo.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä joo vähän ärsytti. :D Kiitämme!

      Poista
  3. Voi että! Mudikuume senkun vaan kasvaa! Kunhan nyt ensin tsempataan itsemme shetlantilaisen kanssa aksassa kakkosiin niin voisi alkaa oikeasti katselemaan sillä silmällä mudia toiseksi aksakoiraksi. Komea Raivo tuossa viimeisessä kuvassa!

    Kiva kun kirjoitit postauksen sitä on tullut odoteltua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, mudit on kyllä aika ihania. ;) Toivottavasti saisin nyt kirjoiteltua vähän useammin!

      Poista
  4. Viimesen kuvan ilme on ehkä kaikista paras :D

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!