30. maaliskuuta 2015

Treenisepustus

Viimeisin postaus julkaistu kymmenen päivää sitten. Hups. Mulla on ollut tässä taas vaihteeksi järjetön määrä kokeita kun jaksokin vaihtuu kohta, joten koneelle ei ole ollut aikaa. Nytkin olisi about miljoona koetta johon pitäisi opiskella. Numerot on onneksi pysynyt siinä ysin paremmalla puolella, joten tyytyväinen olen. Takatalvikin kerkesi tulla välissä, joten ei muutenkaan ole ollut hirveän hyvät fiilikset.

Toissaviikon keskiviikkona oli kuitenkin ohjatut tavalliseen tapaan. Eikä taaskaan saatu videomateriaalia. Didin kanssa sujui oikein hyvin! Kolmoselle tultiin kovalla vauhdilla, joten kääntymistä takaisinpäin vähän viilattiin. Ihan aan vieressä oli este joka otettiin takaa, ja päätin kokeilla, että no meneekö se sen takaa aan puolelta vai meneekö aalle. Toimi, eikä karattu aalle, hieno mudi! Radalla oli yksi meille vähän vaikeampi kohta, joka näkyy tossa alla.

Tässä siis meille se vähän hankalampi kohta oli tuo 17-20 väli, koska linjat oli itse radalla tosi ahtaat. Didin kanssa sitten loppujen lopuksi kerkesin tekemään keinun jälkeen takaakierron ja sitten sokkari, ja sylkkäri esteelle 21. Saatin tällä kuviolla tuo kohta toimivaksi!
















Torstaina sitten Skitson kanssa samaa rataa, ja oli oikeastaan ihan samat ongelmat kuin Didin kanssa. Tota vaikeampaa kohtaa hinkattiin kauemmin, sillä en vaan millään meinannut keretä, ja tulihan se koira kerran jaloillekkin. Saatiin sitten loppujen lopuksi se toimimaan, joten jätettiin siihen, eikä enää jääty hinkkaamaan miljoonaksi vuodeksi.

Treenasin seuraavassa ryhmässä myös Raivon kanssa, sillä äiti oli kipeenä. Tehtiin melko helppoa radanpätkää. Raivo veti oikein pätevästi, eikä edes hirveästi haikaillut äitin perään, vaikka se siellä radan reunalla olikin, edistystä on siis tapahtunut, eikä Raps ole enää ihan niin mammanpoika! Raivo on alkanut lukemaan rytmityksiä jo oikein hyvin, ja oikein pätevästi se kääntyilikin.

Meillä olikin ihan vapaa viikonloppu, eikä tehty mitään metsälenkkejä kummempaa. Kuvasin teille kuitenkin sunnuntaina meidän lätyskätreenailusta videota kun sitä toivoitte. Ostettiin myös ihan dobopallo tossa vähän aikaa sitten, joten haluaisitteko kenties myös doboliikkeitä videolle? Kuvasin sen tosiaan sunnuntaina heti aamusta, joten mulla on edelleen yöpuku tossa päällä, mutta noh, elkee välittäkö. Videolla näkyy myös aika hyvin se syy miksi Diipaa ei ole tullut hirveästi kuvattua, sillä mutiaisella on karvanlähtö, ja no - se näyttää vähintäänkin mielenkiintoiselta. Puhelimen laatu on myös taattua, mutta mä en yksinkertaisesti jaksa editoida tällä romukoneella yhtään mitään ...

Viimeviikon torstaina taas ohjattujen vuoro. Treenasin kahdessa peräkkäisessä rymässä Deen ja Skipan kanssa. Meillä meni Didin kanssa ihan tosi hyvin, ja saatiin pitkästä aikaa videotakin! Puomin jälkeiselle putkelle tein ensin pakkovalssin, mutta tolla ohjauskuviolla mikä videolla näkyy saatiin tuo kohta kyllä todella toimivaksi. Didi väikutti kyllä vähän jäykältä, joten varattiin maanantaille fyssari kaikille mudeille.

Ei mennyt huonosti Skipankaan kanssa. Puomin jälkeiseen kohtaan en meinannut keretä ensin, mutta muutamalla kerralla saatiin se sujumaan tosi hyvin. Pätevä muudi! Muuten tää rata sujuikin tosiaan hyvin. Aan alla olevan putken jälkeen Skitso ampaisi muutaman kerran tonne vasemmalla olevaan kulmaputkeen, pieni vintiö ... :P Skitsolle on tullut nyt joku vaihe, että se kalastelee noita putkia vähän turhaankin aina radoilta, joten siihen pitää nyt keksittyä.

Perjantaina ajettiin taas Turkuun Elinan junnuryhmään. Muistin ajan tyylikkäästi puoli tuntia pieleen, joten vedin sitten ryhmän lopussa molemmat mudit putkeen. Ei valitettavasti tullut kun Didiä videolle, sillä puhelimesta loppui tila.

Meillä meni rata oikein hyvin. Puomi sikailtiin pariin kertaan, mutta kun alun energiat saatiin purettua, tehtiin puomiakin taas oikein hienosti. Didi oli muutenkin alussa vähän räyhräyh - päällä, mutta Elinan neuvoilla se loppui kun seinään. Didi alkoi lopussa jo vähän väsyä, kun vedettiin se 20min putkeen, mutta hyvin jaksoi tsempata.Radalla olikin teemana lähinnä pitkät estevälit, mutta niissä ei nyt ollut meille ongelmaa, kun ollaan ennenkin ulkomailla kisattu. Kaikkein vaikein kuvio meille kyllä taisi olla tuo keppien jälkeisestä putkesta putkeen. Valssasin aina jonnekin huitsin kuuseen, joten D joko kielsi tai tuli ohi. Kun omaa valssin suuntaa hinkattiin, niin saatiin todella toimivaksi toikin. Kokeiltiin myös tehdä ihan päällejuoksuna, joka toimi sekin ihan hyvin, kunhan vaan muistin lähteä ajoissa. Vedettiin me se rata ihan nollanakin läpi!

Skitson kanssa sitten Didin jälkeen. Alku sujui puomille asti oikein hyvin. Puomin jälkeisen putken jälkeen S lähtikin sitten vähän lepattamaan, joten tein tuonne putken jälkeen kaksi liikkuvaa vastakäännöstä, ja toimi näin tosi hyvin, eikä S ampunut aalle mennessä putkeen. Jostain syystä keppien jälkeinen kuvio putkijarruputkeen asti sujui Skitson kanssa jo paremmin, ehkä koska tiesin jo itse mitä tehdä. Vikan putken jälkeen kokeilin tehdä myös pelkän päällejuoksun saksalaisen sijaan ja heittää hypylle poispäinkäännöllä, toimi tosi hyvin ja sain itse enemmän aikaa! Skitsonkin kanssa vedettiin rata vielä nollana läpi, mutta voin kertoa, että kun 40min juoksee kahden noin nopean koiran kanssa, niin kyllä mä hetken siinä matolla makasin samalla kun Skitso tunki kuolasta palloaan mun naamalle.

Vähän muistiinpanoja:
  • Tee paljon liikehäiriöitä puomille, molemmat koirat nykii ja välillä karkasikin.
  • Uskalla lähettää niitä tekemään omia juttujaan -> saat itse rutkasti aikaa.
  • Skitso pitää uskaltaa kääntää, niinkun ihan oikeasti :P
  • Didin kontakteihin rupeat nyt keskittymään, se ei saa itse vapauttaa itseään, eikä duunata itse kaikkea ylimääräistä.
Tänään muudeilla oli tosiaan se fyssari. Skitsolla ei tavalliseen tapaan mitään kummempaa, Raivo oli joistan kohti ihan aavistuksen enemmän jumissa, ja Didi olikin joistain kohdista aika lukossa, joten tuli tämä käynti tarpeeseen. Kirjoittelen loppuviikosta lauantain SUPERileiristä, pääsiäisenä me kisataankin Turussa. Siihen asti adios!
Vielä yksi Raavokuva ... Se näyttää kyllä hyvin notkoselkäiseltä tässä, ja on muutenkin kurianen ;) Pieni mies melkein 18kk!

10 kommenttia:

  1. Upee Didin keinuva tasapainotyynysuoritus! Tuli ihan mieleen joku myrskyssä huojuva laiva XD

    VastaaPoista
  2. Olisi kyllä kiva saada myös oikein doboiluvideoita ja postausta teidän doboilusta. Olisi vähän vaihtelua agilityjuttuihin :) Voi ei Didin näyttää ihan joltain katukoiralta tuon turkkinsa kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti toteutankin myöhemmin!
      Kieltämättä kyllä joo :D

      Poista
  3. Moi!
    Mä en ymmärrä yhtään miten tuo valssi 'helpottaa' ohjaamisessa. Voisitko selittää? :)
    Ja missä kohissa aina pitäisi valssata?
    Oot tosi taitava agilityssä, niin siksi kysynkin sinulta. :)
    -tietämätön.

    VastaaPoista
  4. Niin ja edelliseen lisäyksenä..
    Mitä mieltä sinä olet, kannattaako minun lähtä kokeilemaan koirani kanssa epävirallisiin agilitykisoihin vaikka en osaa valssata, ohjaus on ihan okei, mut sellaseen luokkaan oon miettiny uskallanko mennä, jossa on vain hyppyjä sekä putkia.

    -tietämätön

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole pakollista osata mitään ohjauskuvioita. :) Valssi on kätevä puolevaihdoissa ja koiran saamisessa oikeaan suuntaan, se on kyllä varsinkin yhtään ylemmissä luokissa erittäin kätevä. :)

      Poista
    2. Okei, kiitos vastauksesta, tämä selvensi paljon. :)
      Jospa uskaltaisin sitten mennä kilpailemaan agilityssä ne epäviralliset kisat. :D

      -tietämätön

      Poista
  5. Millä muokkaat sun videot? Ja miten Raivo suhtautuu siihen, jos Didillä tai Skitsolla on juoksut? Vai onko Raivo sillon jossain muualla hoidossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin videot muokkaan useimmiten iMoviella. Raivoa kiinnostaa nää vaan tärppipäivinä, joten ainoastaan silloin tarvitsee pitää silmällä. :)

      Poista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!