26. huhtikuuta 2015

Kuopio ja jännittäviä uutisia

Mikkelissä kisattiin Skitson kanssa perjantaina. Räntää ja vettä tuli, mutta onneksi aurinko tuli esiin juuri sopivasti ratojen ajaksi! Kaksi agilityrataa siellä siis kisattiin, Marja Lahikainen tuomaroi. Eka rata vaikutti ihan mukavalta, mutta sisälsi paljon kääntelyä. Rata lähti hyvin käyntiin, keinu ja A oli molemmat tosi hyvät, ja puomille asti päästiin puhtaasti, mutta puomilta tuli taas vitonen. Tämä vitonen meni kyllä ihan mun piikkiin, vapautin Skitson liian aikaisin puomilta. Skitso voitti tämän radan vitosella, ja etenemä oli 5.17. Toka rata vaikutti aika samanlaiselta, paljon käännöksiä. Puomi oli aika radan alussa, ja Skitso kuumui ihan järkyttävästi puomilla, ja juoksi ihan miten sattuu. Mun olis ehdottomasti pitänyt ottaa puomi uudestaan, mutta jostain syystä jatkoin rataa. Puomilta siis vitonen ja heti puomin jälkeen yksi kielto kun rytmi meni, kympillä siis maaliin ja kolmas sija. Otin kisojen jälkeen vielä puomi, kaksi kertaa tuli ihan törkeästi läpi, ja otin sitten Raivon kanssa muutaman hypyn, ja sen jälkeen otettiin taas niin täydellisesti.

Mentiin illaksi Tiialle yöksi Kuopioon, koska aamulla olisi Ace SUPER. Keskusteltiin piiiiitkään puomin tilanteesta kisoissa, ja todettiin, että mun on vaan aina pakko ottaa se kisoissa uudestaan, jos se ei täytä niitä kriteereitä, joita sille on asetettu, jos mä en halua tapella siintä koko koiran kisauraa, ja kun on kyseessä koira, josta on oikeasti vaikka maailmanmestariksi, mä en todellakaan halua joutua tekemään sellaista. Se koira vasta opettelee yhdistämään opetettua toimintoa kisoihin, ja jotta se oppii yhdistämään juuri sen oikein toiminnon kisoihin, mun täytyy olla tosi tarkkana sen kanssa.

Aamu valkeni todella upealla säällä ja lenkillä koirien kanssa, josta sitten kymmeneksi hallille treenaamaan. Ensin meillä oli Jannen hyppyrata, josta ei ole videoita tolla koostevideolla. Radalla oli kohta, jossa mentiin hypyltä sivulla oleville kepeille, mutta putki oli siinä tyrkyllä. Tää oli se ongelmakohta meille. Skitso sujahti putkeen hyvin monta kertaa. Saatiin loppujen lopuksi koko homma onnistumaan, mutta kyllä siintä tapeltiin kauan ... Janne myös neuvoi, että koira ei saa mennä omia reittejään, jos mun ohjaus on oikeasti kunnossa, ja silloin täytyy ilmoittaa koiralle, että tollanen ei nyt vaan käy. Toki usein se on se ohjaajan ohjaus joka on pielessä. :P

Tämän jälkeen oli Tiian hyppyrata. Tässä ainut ongelmakohta oli toi putkeen veto. Mun piti vetää Skitsoa hyvin paljon itseeni päin, jotta sain sen menemään oikeaan päähän. Tää rata näkyy ihan videon lopulla, ja saatiin vedettyä tämä rata ihan nollanakin läpi, kuusi sekuntia nopeammin kuin muut ... :D

Tämän jälkeen oli heti fysiikka. Tehtiin ensin vähän jalkakoordinaatiota, ja sitten vaan juostiin ihan pirusti. Tämän jälkeen syömään, ja sitten kuuntelemaan luentoa kilpailujännityksestä, ja saatiin kyllä paljon mielenkiintoista keskustelua aikaiseksi!

Tämän jälkeen oli illan viimeinen ratatreeni, josta näkyy videomatskua videon alussa. Loppu oli lähinnä se missä ei aina kaikki osunut kohdilleen (laskien keinusta eteenpäin), mutta lopulta saatiinkin sitten kaikki palaset kohdilleen, videolta näkyy suurin osa tekemisestä! Juosta kyllä sai, ja me oltiin Skitson kanssa molemmat ihan loppu tämän päivän jälkeen!
 Sitten yksi jännittävä ilmoitusasia! Tossa torstaina tuli sähköpostiin ilmoitus, että meidän blogi on valittu yhdeksi Hurttahuoneen blogeista! Menkäähän siis seuraamaan Hurttahuonetta Instagramissa ja Facebookissa. Tuskin maltan odottaa, että pääsen tositoimiin muiden bloggaajien kanssa Suomen ensimmäisessä koirablogiportaalissa!

6 kommenttia:

  1. Ootte te niin taitavia aksassa! Hyvältä näyttää puomikin, tsemppiä jatkoon :) Onnea blogiportaaliin pääsystä!! :D

    VastaaPoista
  2. Upean näköistä menoa teillä! Ja ihanaa että liityitte mukaan hurttahuoneen joukkoihin :)

    - Nea

    VastaaPoista
  3. Super paljon onnea portaaliin pääsystä, olisi kyllä todella kivaa päästä bloggaajaksi näin kivaan portaaliin. Meiän blogissa olis teille haate!
    http://silkkiturkit.blogspot.fi/2015/04/haastetta-pukkaa.html?m=1

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!