1. tammikuuta 2015

Et saa tuloksii ilman duunii

"Joo joo, ei tartte huutaa mun korvaan ............."
Näyttää vähän siltä, että koko syksyn kestänyt tokomasennus on hiljalleen selätetty. Omistaja ja koira on palannut tottelevaisuuden pariin ihan uuden asenteen kanssa, ja toistaiseksi näyttää erittäin lupaavalta! Oon alkanut vähän sillä silmällä kattelemaan loppuvuoden BH - kokeita, mutta tässä vielä mietin, että onko mitään järkeä mennä vaan stressaamaan itseään sellaiseen tilanteeseen, meitä kun kuitenkaan tuskin tullaan koirien pienikokoisuuden takia näkemään pk - puuhissa, ellein jostain kumman syystä erikoisjälki ala kiinnostaa, mutta no, tällä hetkellä ei näytä kyllä tippaakaan siltä.

Kapulan pitoa ollaan otettu Class 1:stä varten joka päivä. Kapula kyllä otetaan suuhun, mutta kahta sekuntia pidempää siitä ei pidetä kiinni, joten treeniä riittää vielä paaaaaljon. Kapula on Deestä ollut aina ällöttävä. Skitsolla on ollut alusta asti hyvä, napakka ote kapulasta, mutta eipä se sitä kauaa suussa pidä, joten tämän treenaus ei lopu varmaan ikinä.

Kaukoja ollaan väännetty myös. Didillä nää on ihan hyvällä mallilla, vielä pidän koiran koppaa edessä, ettei varmasti edes keksi missään välissä, että hei, tässähän voi liikkua. Paitsi, että se tulee kyllä varmasti sen keksimään. Sitä siis odotellessa.

BH eteentuloja ollaan myös treenattu nenäkosketuksen avulla tarkettiin. Didi tajus tän yhdessä illassa (eilen oli eka päivä kun treenattiin!!), ja nyt vaan häivyttämään pahvinpalaa pois. Alla jotain todella surkeeta videopätkää.

Agilityä ollaan käyty joulutauon aikana ottamassa kaksi kertaa omatoimivuorolla. Didi on niin jumiutuneen oloinen aksassa, että siltä on jäänyt treenit väliin, kunnes pääsee sitten auottavaksi maanantaina.

Skitson kanssa ollaan keskitytty tosi paljon kontaktien treenaamiseen. Siinä missä puomi alkoi kisoissakin toimia, A hajosi käsiin. Hyppää joko ennen kontaktipintaa tai ihan kontaktipinnan yläosasta. Itse olen tän ongelman aiheuttanut sallimalla sen loikkia sieltä kontaktipinnan yläosasta. Monta koiraa täytyy kouluttaa ja virheitä tehdä, ennen kuin oppii? 

Keppikulmia ollaan myös väännetty ja kikkailtu niiden kanssa, se on vielä aika epävarma jos lähettelee kaukaa, ja jää miettimään, että mites tämä nyt menikään. Tänään kuitenkin Skitso yllätti, ja kähti kepeille tosi itsevarman oloisena!

Ollaan myös pieniä ratoja tehty, niissä ei nyt ole ollut mitään ongelmia. Alla oleva video tänään kuvattu. Otettiin vähän kaikkea randomia, radanpätkiä, kontakeja ja keppejä. A:ta ei tullut yhtään videolle kun otettiin pelkästään sitä, mutta hienosti malttoi tulla nyt ihan päähän asti! Lopussa näette myös vähän Raavon tekemistä!

22 kommenttia:

  1. Hitsi että toi sun ohjaus on vaan niin rauhallista ja nättiä! Skitso menee tosi upeesti. :) Meillä kans äkillinen lämpötilan lasku sai kaikki paikat jäähän niin koirat menee ihan varpasillaan ja sit kaikki lihakset jumissa, kun liukastelee.. Huoh. Sais tulla vaan takas pakkaset. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, me kiitämme!
      Joo, toi on kyllä niin ärsyttävää. :/

      Poista
  2. Vitsit Skitson tekeminen näyttää niin hyvältä.. MITEN OOTTE VIELÄ YKKÖSISSÄ! Nyt hus hus sinne kakkosiin! :)

    VastaaPoista
  3. Älä turhaan stressaa niistä kaukoista. Me treenattiin Rollen kanssa tosi pitkään ihan minimini etäisyyksillä ja mua pelotti, että mitä jos se keksii sen liikkumisen... Noh, siinä vaiheessa kun me matkaa lisättiin, keksihän se sen. "Tulenpas tähän sun jalkojen eteen makaamaan ryömimällä kun siten oon lähempänä sua ja HERKKUJA!". Jonkun ihmeellisen aivopierun takia otin sitten tuossa tilanteessa vielä vähän lisää välimatkaa ja taas se liikkui. Tällä kertaa kuitenkin pääsin sanomaan sille liikkumisesta ja keskeyttämään toiminnon juuri oikealla hetkellä - silloin, kun se oli liikkeessä. Palautus alkupaikalle ja sen jälkeen ei milliäkään ole liikkunut, jos vain alusta pitää.

    VastaaPoista
  4. Hui, kun tuo Skitso on kehittynyt kepeissä. Ja pidin muutenkin tästä postauksesta hyvin paljon, ja hyvää uutta vuotta teille!

    VastaaPoista
  5. Voi ku osais iteki joskus ohjata noin hyvin. Mageeta menoa taas!

    VastaaPoista
  6. Onko videolla myös äitisi?:-)

    VastaaPoista
  7. Tuo eka kuva on kyllä niin hieno! Repeän aina sille :'D ja minäkään en vain osaa olla ihmettelemättä, miten taitavia oikeesti ootte! :D superit nuo kepitki! Kaikkea hyvää ja menestystä teillekkin tälle vuodelle!

    VastaaPoista
  8. Hei!
    ajattelin vain kun sinulla on niin ihana blogi että olisikos mahdollista semmoinen
    että seuraisit minun koira blogiani ja minä sinun:) seuraan takaisin heti kun seuraat minua mikäli tämä sopii:)
    ---> http://jellonat.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Seuraan jos blogi on kiinnostava. :)

      Poista
  9. Ei oo todellista ootteko vielä ykkösissä :O? Mä luulin et kisaatte jo kolmosissa :D! ps. tää oli sit kohteliaisuus teidän hyvyydestä :p

    VastaaPoista
  10. Tuli mieleen että annatko kapeille vaan meno käskyn ja suorituksen ajan oletko hiljaa? Vai kannustatko kokoajan kepeillä? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannustan yleensä hiljaisella äänellä. :)

      Poista
  11. Onko Marja-Liisa Pulli sulle sukua?:-)

    VastaaPoista
  12. Haha, kuva sai hymähtämään :)
    Tilannekuvat ovat yleensä mitä hauskimpia!

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!