15. tammikuuta 2015

Didin pentujen kuulumisia

Monia varmasti kiinnostaa, mitä Didin pentukatraalle kuuluu nykyään. Harmillisen vähän niistä on tullut blogiin kirjoiteltua, joten tässäpä korjaus asiaan!
TAKE ONE BLUE STARLIGHT
"Kiri"

Kiri viettää edelleen aikaansa Sinin ja Vesan hoivissa Vantaalla. Kiriä olen nähnyt pennuista varmaan eniten, ja tyttö on reipas   ja iloinen vesseli. Tytön päälajina on edelleen agility, ja siinä Kiri on erittäin kunnostautunut. Kiri puuhailee tämän lisäksi myös vähän kaikkea mahdollista aktiivisten omistajiensa kanssa, ja on käynyt myös esimerkiksi paimentamassa ja näyttelykehissä. Kiriä arjessa viihdyttää perheen Kiero - toyvillis ja Tora - keskarivillis. Kiri kävi myös luustokuvissa: lonkat ell. mukaan erittäin hyvät C/C, kyynärät ja polvet 0/0, sekä epävirallisesti puhtaat silmät ja selkä. Kiri mahtuu hiinä ja hiinä medimittoihin.
______________________________________________________________
TAKE ONE BLUE DEVIL
"Torsti"

Myös Torsti asustelee edelleen Tampereella Emmin, Pasin ja pumikaveriensa kanssa. Torsti on kunnostautunut lähinnä agilityn puolella, muutamat näyttelyt on myös kierrelyt. Torsti on pentueen korkein herra, ja säkää löytyy 46cm. Torsti on myös reipas ja ystävällinen kaveri, ja rrrrrakastaa lepertelyä, Torsti ei tiedä mitään parempaa! Torstia ollaan päästy näkemään lähinnä näyttelyissä ja muutamissa tapaamisissa. Myös Torsti kävi tarkistuttamassa luuston, lonkat tuli Kennelliitosta B/C , olat ja kyynäret 0/0 sekä silmät ja selkä epävirallisesti terveet.
______________________________________________________________
TAKE ONE MIDNIGHT MEMORY
"Inky"

Inky asuu edelleen Kuopiossa ihastuttamassa ja kauhistuttamassa Katrin, Jannen ja tyttöjen elämää. Myös Inkyä on tullut nähtyä aina Ace SUPErissa, Janne kun valmentaa siellä Tiian kaverina. Inky on iloinen ja energinen tyttö, jolla on ihan huippu työmoottori. Inky mahtuu medimittoihin, eikä värinsä takia ole käynyt näytelmissä, mutta joku kerta menee hakemaan ainakin toivottavasti sen pakkohoon. Sitten kun likalla on miljooan titteliä vahvistamatta. ;) Inkyllä on mennyt kodissaan oikein hyvin, ja perhe on ollut tyytyväinen pentuseensa. Inky harrastaa lähinnä tavoitteellisesti agilityä.
________________________________________________
TAKE ONE BLACK STARWAR
"Kevin"
Kentu asustelee edelleen Emman ja Feke-mudipojan kanssa täällä Lappeenrannassa. Kentsunen ei harrasta paljon hömpöttelyä kummempaa, joka sopii herralle mainiosti. Emman lenkkeilykaverina se lähinnä toimii. Kentsu on aina iloinen ja "kaikkionniinihanaaaaaa" - asenteen omaava herra, ihan huippu. Kentsua ollaan nähty näyttelyissä ahkeraan ja muutamilla lenkeillä. Kentsu on ehdottomasti tullut kaikkein eniten pappaansa niin luonteensa kun ulkonäönsä puolesta!
_____________________________________________________

TAKE ONE SWEET WHISPER
"Maisa"
Kaikkia teitä varmasti kiinnostaa kovin mitä tälle kuurolle mysteerilapsi Maisalle kuuluu. Maisa asuu edelleen täällä Lappeenrannassa perheensä luona, ja koko perhe on ollut pentuun aivan rakastunut. Maisa oli luustokuvien kanssa samaan syssyyn tarkoitus tutkia päästä varpaisiin, mutta Aisti ei ota luustokuvia, joten vielä noin nuorena ei viitsi useampaa kertaa koiraa nukuttaa. Voi olla, että jossain vaiheessa kuitenkin tutkitaan. Maisa on reipas ja iloinen lapsi, joka on eeeerittäin nopea liikkeissään. Aivan ihana!

17 kommenttia:

  1. Mukava kuulla näistä Didin pennuista! Mahdoton mudikuume on vallannut koko mielen! Tosi nättejä kaikki nuo pennut! :)

    VastaaPoista
  2. Voi että ovat suloisia! <3 tässä tuli muuten mieleen, että omaan silmään kuvien välityksellä aikuinenkin mudi on jotenkin niin pentumainen ja söpö(!) ilmeltään :D tosi kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack!
      Kuvat on jotkin aika vanhoja, eli näyttävät niissä kyllä aika vauvoilta. :D

      Poista
  3. Erittäin hyvät C/C??? Kukahan mahtaa olla eläinlääkäri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ceeksi hyvät lonkat, mutta tietenkin niissä vähän löysyyttä on kun Ceet ovat. Eläinlääkäri laittoi menemään eteenpäin Beenä sillä varauksella, että Ceenä tulevat takaisin, ja Ceenä ne tuli Kennelliitosta,

      Poista
  4. Mietityttää itteäni että aksaisinko C/C lonkkaisen koiran kanssa...En usko. Tulee vanhempana sitten kipeeks ja alkaavat vaivaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän odotinkin tän tyyppista kommenttia.

      Mutta joo. Ensinäkin lonkat ei ole agilitykoiralla niin suurella kulutuksella kuin polvet ja kyynärät, en veisi agilitykentälle 1/1 polvista tai kyynäristä koiraa, riippuu tietenkin. Et osaa edes arvata kuinka monta C/C lonkkaista aksakoiraa ihan kolmosissa on olemassa. Et myöskään ole nähnyt Kirin lonkkakuvia, joten et voi sanoa, miten hyvät tai huonot C/C lonkat sillä on. Eläinlääkärien mukaan ei tule haittaamaan aktiivista harraste-elämää millään tavalla.

      Ja tämän asian puiminen saa luvan jäädä tähän. :)

      Poista
    2. joo, mutta ne lonkat vaikuttaa hieman muiden rasitukseen. Tietääkseni vain yksi ihminen lausuu virallisia lonkkatuloksia kennelliitossa ja siinä on ihan sama onko lonkat hyvät ct vai huonot ct ne on silti paskemmat, kuin bt. Mutta oma on asiansa harrastaa.

      Lisäyksenä. Eläinlääkärien suusta kuulee nykypäivä jos jonkinmoista. Mainittakoon, että eläinlääkäri viikko sitten sanoi että hyvin te voitte agilityä harrastaa koiran kanssa, kun se on niin hyvässä kunnossa vielä ja koiralla on D/D lonkat ja nivelrikko.

      Poista
    3. Eläinlääkäri arvioi ihan silmämääräisesti, ja Kennelliitossa ne lonkat mitataan tarkasti, eli se arvio on kyllä aika tarkka. Mä ja moni muu uskoo, että lonkista ei tule olemaan mitään haittaa, mutta se jää nähtäväksi. Niitä lonkkia kyllä tullaan seurailemaan, että kehittyykö sinne mitään vai ei.

      Poista
  5. Luin tekstisi "miten huollan koiranani" jonka olit kirjoittanut kesällä. Teksti antoi paljon vinkkejä tietoa siitä miten koiran voi hoitaa hyvin. Minulla heräsi muutama kysymys. Koirani harrastaa siis agilityä, lenkkeilyä ja jokseenkin näyttelyitä.

    Kuinka usein koira hierotaan keskimäärin?
    Minkälainen verryttely on sinusta hyvä ennen kisa suoritusta?
    MIllä tavalla olisi hyvä lämpätä koira agility esteillä ennen suoritusta?
    Kuinka nopeasti treeneissä rimat voi nostaa haluuttun rata korkeuteen kuten maxilla 60cm?
    Kuinka tärkeänä pidät raakaruokkinan määrää?

    Kiitos vaustauksistasi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että auttoi. :) En ole mikään ammattilainen, eli en hirveästi osaa neuvoa, mutta voin kuitenkin omalta osaltani vastata kysymyksiin. :)

      Meidän koiria hierotaan yleensä kerran kahdessa kuukaudessa, joskus tiheämpään, joskus harvempaan.
      Joku 15min lenkki, irrottelua, räjähtäviä lähtöjä ja ylipäätäsä lihasten valmistelua suoritukseen.
      Tarkoititko, että agilityesteitä käyttäen lämmitellä? Itse en toimi näin, eli koira täytyy lämpätä ennen sinne kentälle menoa kunnolla.
      Nuorella koiralla maksilla nostaisin vasta vähän ennen kisaikää.
      Meillähän syödään 50/50, eli puolet nappulaa ja puolet raakaa, joskus pelkkää nappulaa. Jos koira syö pelkkää nappulaaa, tulee sen nappulamerkin olla laadukasta, että koira saa kaiken tarvitsemansa, yleensä niin ei käy. Eli raaka on kätevä vaihtoehto jos siihen on perhentynyt, tietää mitä koiralle pitää antaa jne. :)

      Poista
    2. Minullakin heräsi kiinnostus. Olen aika vastalkaja agility harrastajana enkä harrasta sitä mitenkään tavoitteellisesti vaikka kisoissa käydään. Koirana toimii 4v saksanpaimenkoira.

      Lämppäätkö Perus lämppälenkin lisäksi esteillä jotenkin? Jos, miten?
      Kun lähden treenaamaan treenaanko heti kisakorkeus esteillä jos treenin aiheena on mennä kisakorkeus rataa vai lämppäänkö ensin ihan pienillä esteillä kuten 20-30cm?

      Poista
    3. En lämppää esteillä.
      Yleensä ihan saman tien niitä medihyppyjä. :)

      Poista
  6. Onko selvinnyt mikä Maisan kuurouden on aiheuttanut? Missä vaiheessa sen kuurous on selvinnyt teille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkun postauksessa luki, niin ei ole vielä selvinnyt. :) Ja Maisan kuurous taisi muistaakseni valjeta ihan varmaksi meille siinä kolmen/neljän viikon kohdilla.

      Poista
  7. Kiitos vastauksestasi. Tiedätkö, onko mudeilla muita kuurous tapauksia? Odotan mielenkiinnolla mitä Maisan tutkimuksissa selviää.

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!