23. toukokuuta 2014

"Ukkonen, miksi sinä teet tämän juuri nyt!"


Meillä oli keskiviikkona ensimmäiset tokokeet. Kyllä, ei olla edes käyty mölleissä. Arvatenkin allekirjoittanut oli enemmän kuin hermostunut.

Sää oli paikalle saapuessa vielä oikein hyvä, pilvistä, mutta ihan suht koht lämmintä, sen verran viileää kuitenkin, että koiran pitäisi pystyä tekemään. Käytiin täyttämässä kisakirja ja vedin liivin numero 8 päälle, alon koiria oli yhteensä 12. Tuomarimme Tommi Varis oli erittäin mukava ja huumorintajuinen mies, ja poisti suurimman osan paineistani sanomalla, että ei odota alon koirilta huippusuorituksia, varsinkaan ensi kertaa kisaavilta, vaan rentoa ja hauskaa tekemistä. Ja hauskaa meillä kuuluukin olla. Sopivasti juuri ennen meidän suoritusta alkoi ripsimään vettä ja ukkostamaan, siinä vaiheessa kiitin onneani, että D ei ole paukkuarka, mutta tiesin, että ukkonen tulee vaikuttamaan meidän suoritukseen hieman.

Luoksepäästävyys 10 Istui rauhallisesti perusasennossa ja vilkaisi kohti tulevaa miestä, mutta siirsi sitten kontaktin takaisin muhun. Hieno!
Paikkamakuu 9½ Makasi hienosti ja katsoi minua koko ajan, yhdessä vaiheessa nuuskaisi vähän maata. Tuomarisetä sanoi, että rokotti puoli pistettä vähän vinosta perusasennosta, musta se ei edes ollut niin vino.
Seuraaminen kytkettynä 8 Aloitti seuraamisen heti vähän toivottua paikkaa taaempana ja seurasi laiskan oloisesti. Juoksuun asti teki vielä kohtalaisesti, mutta juoksussa jäi melkein perässävedettäväksi, huoh. Lisää palkattomuustreeniä! Ei kyllä ollut kasin arvoinen.
Seuraaminen taluttimetta 7 Sama kuin ylhäällä, otti yhdessä vaiheessa vähän etäisyyttä mutta palasi, ja täyskäännökset oli vääääljät. Jäi rapsuttamaan perusasennossa ... ?
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 Seuraamisessa jäi taas vähän jälkeen, meni maahan hitaasti.
Luoksetulo 0 Se lähti tulemaan mun perään juuri ennen kuin kerkesin kääntyä?! Tässä vaiheessa taisi ukkonen hieman vaikuttaa, Didillä tuli sellanen "et nyt kyllä jätä mua tänne yksin!" - efekti. :D
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 Musta tää olis pitäny nollata, koska ennakoi kerran. Tuomari naureskeli, että niin bravuuri liike, että piti vähän esitellä sitä enemmänkin. :P Muuten oli hieno, pysähtyi kun seinään tasajaloin!
Estehyppy 0 Osasin rehellisesti sanottuna odottaa tätä. Se haisteli estettä ennen kuin hyppäsi.
Kokonaisvaikutus 8

ALO 3 122,5

Mua hieman harmittaa, etten mä osannut antaa täydellistä tukea hämmentyneelle koiralle uuteen tilanteeseen. Olin itsekkin ihan hämmentynyt, enkä kerennyt kunnolla tsempata koiraa, kun liikkuri oli jo kiireisen oloisena komentamassa seuraavaan paikkaan. Tuomarikin kommentoi, että ollaan todella lupaava pari, mutta tarvitaan vielä rutkasti kisarutiinia, ja sen kyllä täysin allekirjoitan. Ja vaikka tuomarisetä sanoikin, että tsemppaat koiraa tosi hienosti, mä itse tiedän, että pystyn parempaan. Noh, uusi tilanne meille molemmille, tästä opitaan!

Eräs tuttuni sanoi, että tuomari oli kuulema vielä palkintojenjaossakin kehunut meitä. :D Nyt me treenaillaan kesä, sillä meillä on melkoisen aksatäytteinen kesä, joten tokokisoille ei edes olisi aikaa, mutta en mä muutenkaan vielä menisi. Treenaillaan siis kesä ja katsotaan syksyllä uudestaan tokokisoja, parit möllit olis aika huippujuttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!