11. toukokuuta 2014

My feet can't touch the ground

Maisa on niiiiin söpö, en kestä __
Lauantaina tosiaan kaikki Didin pennut tuli tänne Lappeenrantaan viettämään pentupäivää. Oli ihanaa nähdä Torstikin kunnolla sitten pentuajan, ja voi kun ne kaikki on jo niin isoja! Koko pentue on ihan hirveän tasainen, ovat melkoisen saman luonteisia, eli hyväpäisiä ja tasapainoisia koiria, ja muistuttavat myös rakenteellisesti melkoisen paljon toisiaan.
Laatu meni menojaan, mutta Torsti
Päivä aloitettiin agilityhallilla, jossa Katrin mies Janne piti meille pienen pentuagihetken. Tehtiin noita alla olevia tehtäviä. Olin ylpeä Raivosta miten hienosti se veti mun kanssa, vaikka Äiti piti koulutusta toisella puolella, se kun on ihan hirveä mamman poika. ;) Oikeanpuoleista tehtävää teimme kahdella tavoin: ensin niin, että lähetimme koiran vain hypylle, ja toisen kerran niin, että valssasimme kakkoselle.

Agissa kului ihan kiitettävästi aikaa, ja kun sitten päästiin ulos pidettiin pieni näyttelytreeni, minä toimin tuomarina pennuille ja kopeloin ne läpi. Kun tämäkin ohjelma oli saatu päätökseen, suuntasimme autojen nokat kohti meidän kämppää! Meillä aloitimme ensin riehuttamalla pentuja ja juttelemalla terassilla mukavia, sää kun oli mitä parhain! Melkoisen tovin juteltuamme suuntasimme jalkamme pellolle, ja teimme monta jälkitreeniä, myös Raivo pääsi tutustumaan lajiin. Uitimme koiria ja heitimme kunnon lenkin jälkitreenin jälkeen. Ilta jatkui syöden hyvää grilliruokaa juttelemalla pennunomistajille - ja nauramalla pentujen lutakkovesileikeille. Miten nuo vaan jaksaakin riehua niiiiin hirveästi!
Tarkka jäljestäjä
Tarkka jäljestäjä part.2
Kun olimme syöneet ja jutelleet koko illan, porukkaa lähti lappamaan omiin koteihinsa. Kirin ja Torstin perhe jäi meille ku itenkin vielä yöksi. Illalla saunoimme, kävimme kylpytynnyrissä ja seurasimme Euroviisujen finaalin t: "Miten tuota on voitu hehkuttaa, "Hirveetä renkutusta", "Kuolen tylsyyteeeeen ...." :------D Mutta go Finland!
Tänään starttasimme sitten kaksikymmentä vaille kymmenen kohti Haminan näytelmiä, kaikki kolme mutiaista autossa, Raivokin pääsi korkkaamaan Torstin ja Kirin kanssa pentukehät! Näyttelypaikka oli ihan tosi hieno, minä tykkäsin. Kehät alkoi aikataulussa ja Äiti meni Raivon kanssa kehään. Raivo sai urosten puolella tulokseksi PEK1 KP, kuten myös Kirikin! Torsti oli hienosti PEK2, hyvän arvostelun kera. Sisko ja veli kisasivat toisiaan vastaan ROP-pentu - kehässä, ja tämä ruusuke annettiin Kirille, ei huonolle "hävitty" ;) Raivo oli siis VSP-pentu!

"Oikeat mittasuhteet ja sukupuolileima, oikean muotoinen pää. Hyvä purenta, hyvin kehittynyt runko, hyvä hännän kiinnitys. Liikkuu hyvin, hyvä ylälinja."
Harto Stockmari
Sitten Skitso kehään. Esiintymisessä ei mitään moitittavaa, liikkui hyvin ja oli oma, varma itsensä. Tuomarisetä tykkäsi, sillä Skitso sai kauan himoitun SA:n! ERI1 SA Skitsolle siis tuloksena. Skitson kehästä ei valitettavasti ole kuvia.

Erittäin narttumainen kokonaisuus, oikeat mittasuhteet, oikean muotoinen pää, hyvä purenta, oikeanmuotoinen runko, etuosa sää kehittyä. Hyvin kulmautunut takaosa, melko hyvä hännän kiinnitys, karva kehitysvaiheessa, liikkuu kauniisti, esitetään hyvin.
Harto Stockmari

Ja viimeisenä areenan valtasi Didi! Esiintymisessä ei mitään ongelmia, tulokseski ERI1 SA PN1 ROP CACIB! Tämähän siis tarkoitti sitä, että Skitso sai SERTin! Nyt täytyykin odottaa sinne kahden vuoden ikään, ennen kuin saadaan vastaanottaa viimeinen.

Narttumainen, hyvät mittasuhteet, kaunis pää, kaunis ilme, hyvä purenta, kaunis ylälinja, hyvä hännän kiinnitys, hyvä eturinta, tasapainoisesti kulmautunut, hyvä karva. Liikkuu hyvin kaikista suunnista ja kantaa itsensä kauniisri. Esitetään mallikelpoisesti.
Harto Stockmari

Otettiin vielä pihalla poseerauskuvat noista kaikista, samalla kun syötiin juustokakkua. :P Ryhmäkehiin me ei enää jääty.

Take One Blue Devil "Torsti" 7kk
Take One Blue Starlight "Kiri" 7kk
Ai niin, pyydän anteeksi sinulta Anonyymi, raiskasin tämänkin postauksen kuvat, koeta kestää :----------)

21 kommenttia:

  1. Oh my, miten kivoja kuvia. :--) Ja onnittelut hienosti menneestä näyttelystä, on nuo pennut niin. <3

    VastaaPoista
  2. Mäkin alan jo kyllästyä noihin punakeltasinivihreähattaraoksennus muokkauksiin :D Kuvasi on paljon kivempia ilman noita efektejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olla ikävä kyllä samaa mieltä :< joihinkin kuviin ne kyllä sopii!

      Poista
    2. Mä taas tykkään. Onneksi mä muokkaan kuvia itselleni enkä pääsääntöisesti teille, koettakaa kestää. :P

      Poista
  3. mä taas tykkään noista efekteisä :D Muuten mitä te käytitte jäljessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan nameilla, mutta harjoiteltiin myös keppien ilmaisua. :)

      Poista
  4. Oottekos te tässä Kymen Sanomien uutisen kuvassa vai onks muutkin mutiaiset posettaneet valleilla? :D http://www.kymensanomat.fi/Online/2014/05/11/Haminassa+katsottiin+koiria+karvoihin/2014317353481/4

    VastaaPoista
  5. Nättejä pentuja :)

    VastaaPoista
  6. Sun blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta! jäin lukijaksi! :)
    Todella pirteä ja selkeä blogi!

    Tervetuloa seuraamaan 20-vuotiaan naisen alun elämää valokuvaus harrastuksen ja painonpudotuksen keskellä ja siinä ohessa myös pääsette seuraamaan seropipojan elämää pennusta aikuiseksi ja kissat (3) vierailevat myös blogissa.

    http://karvatassujajaelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Onko teidän koiria tulossa maailmanvoittajanäyttelyyn 2014 ? :)

    VastaaPoista
  8. Täällä kanssa yksi jatkuviin filttereihin kyllästynyt. Muutamat kuvat silloin tällöin ovat ok, mutta jatkuva kuvien "pilaaminen" käy tylsäksi. Hassua, ettei palautetta saa antaa. Tai ainakaan sitä ei osata ottaa vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pointtini olikin se, että muokkaan kuvia itselleni, enkä teille. Missä vaiheessa olen kieltänyt palautteen antamisen?

      Poista
  9. Rupesin tässä miettimään, että kun Didillähän on pentuja, niin eikö se ole vielä 2 vuotta? :o
    "Nyt täytyykin odottaa sinne kahden vuoden ikään, ennen kuin saadaan vastaanottaa viimeinen."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "SKITSO sai sertin", Didi on kolme ja puoli.

      Poista
    2. Miks mää luin,että Didi sai :D ymmärryksessä mulla vikaa

      Poista
  10. Minkä ikäinen skitso? Didin skitson ja raivon säkäkorkeudet?:)

    VastaaPoista
  11. Ano, Skitso on 18kk, Didi ja Skitso on 42cm ja Raivo tällä hetkellä 40-41cm.

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!