1. joulukuuta 2013

LUUKKU 1 // Meidän talviharrastukset


Heippa!

Nyt se olisi vuoden ensimmäisen joulukalenteriluukun aika. Aiheena tällä kertaa meidän talviharrastukset. Teen tämän nyt tässä muodossa ja kerron vähän miten ollaan harrastettu :) Luukku kaksi sisältääkin asiaa kuvanmuokkausesta.

1. Koirahiihto

Koirahiihto on ollut meillä aktiivisena talvilajina pitkään, ja sitä se tulee olemaan myös tänä vuonna. Kyläläiset tekevät talon vieressä oleville pelloille latuja, joissa harvemmin kuitenkin käy ketään hiihtämässä, nämä ovat siis kuin luodut talviseen koirahiihtoon! Didi on tässä lajissa jo aika haka, Skitso pääsee vasta tänä talvena testailemaan ekaa kertaa.

kuva © Nathalie Fortier


2. Valjakkoajo

" Valjakkoajokilpailussa rekeä vetää 4, 6, 8 tai avoin määrä koiria. Ajaja ohjaa valjakkoaan huutamalla oikea-vasen käskyjä johtajakoirilleen jalaksilla seisten ja ylämäkiin vauhtia potkien tai juosten. Kilpailumatkat pitenevät koirien määrän kasvaessa ja ovat sprinttikisoissa 7-26 km (n. 2 km per koira). Kilpailut ovat yleensä kaksi- tai kolmipäiväisiä ja yhteenlaskettu tulos ratkaisee loppusijoituksen. Koko kilpailu on ajettava samoilla koirilla ja koirien on oltava mikrosiruin tunnistemerkittyjä, jotta tuomari voi tarkistaa, että valjakon koirat pysyvät samoina. Tarvittasessa koiria voi jättää pois valjakosta, mutta jokaiseen luokkaan on asetettu minimikoiramäärä, jota pienemmällä määrällä koiria ei saa enää startata kilpailun seuraavassa lähdössä. "

Tätäkään ei ole Skitso vielä päässyt kokeilemaan, mutta tänä talvena, tänä talvena .... Tähän mennessä meidän valjakosssa olleet koirat ovat olleet kooltaan erinlaisia, nimittäin Dee & Riva. Skitso pääsee nyt sitten vetämään mua pulkassa Deen kanssa, hehe. Didi osaa vasen & oikea - käskyt (älkää kysykö miksen käytä agilityssä.....), mutta Skitso ei. Katostaan miten tämä tästä lähtee etenemään.

cee

2 kommenttia:

  1. Mekin viime talvena Indyn kanssa tota koirahiihtoa pari kertaa kokeiltiin :D Tosin se juos vapaana ja hiihdettiin jäällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että muutkin ovat tätä kokeilleet :)

      Poista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!