3. marraskuuta 2013

"Nuuh nuuh" sanoi nenä


Skitso sai tänään siteensä pois jalastaan, joten pitihän sitä heti mennä tekemään serkun avustuksella kolme jälkeä pihanurmikolle ja sen lisäksi hieman tokoa. Ja voi että pikkukettu nautti! Se nautti kun se sai käyttää vähäisiä aivonystyröitään niinkin ihanaan asiaan kun jälkeen. Ehdin jo innostua Koirakoulu Nuuskun tarjoamasta jälkikurssista, mutta se olikin jo mennyt syyskuussa ............. Voisivat vaikka päivittää sivunsa? Mutta juu, asiaan:

Seuruukuva c Sanni
Tehtiin kolme jälkeä, eka 20m, toinen sellaiset 40-50m ja yksi 70m ilman nameja. Eka jälki sujui tooodella hyvin, seurasi tarkasti koko ajan nenä maassa ja suorana, hienon näköistä oli (tässä vaiheessa kadun että käskin serkun ottamaan kuvia enkä videoimaan). Sanni teki sitten tuon toisen jäljen Skitson kanssa. Meni melkein yhtä hyvin kun ensimmäinen, peintä kiemurtelua näkyi, mutta reeniä, reeniä. Sitten se viimeinen ilman nameja - jälki ..... Noh, menihän se yllättävän hyvin. Nenä nuosi maasta aika ajoin ja välillä poikkesi jäljeltä ihan kunnolla, mutta mitä muuta voisikaan odottaa, kun tehdään ekaa kertaa? Nyt sitten palataan takaisnpäin ja vähennetään nameja pikkuhiljaa. Harjoiteltiin tänään myös 2on/2off:ia sisällä rappusilla ensimmäistä kertaa, ja toihan hoksasi idean todella nopeasti ! Nappailen teille videota seuraavan kerran kun tehdään. Lopputokoilussa tehtiin vaan seuraamista ja perusasentoa, jotka ovat jo oikein mallikkaat. En malta odottaa että tota saa rasittaa jo fyysisestikin kunnolla, niin päästään taas vetämään !

Oon myös ihan tuskissani yrittänyt etsiä mulle ja Skitsolle jonkinnäköistä kurssia, mutta Lappeenrannasta löytyy hirmuisen vähän mitään kivaa, tai sivuja ei ole päivitetty. Tein nyt siis niinkin kylmän vedon, että laitoin erääseen koirakouluun kyselyitä kursseista, katsotaan millaisen vastauksen saan.

Vielä tämän lisäksi monia kiinnostaa varmasti mitä pennuille kuuluu! Erittäin hyvää. Ensimmäinen pentujen mahdollinen varaaja kävi katsomassa tänään lapsia, ja ne täällä riehuvat ja kasvattelevat naskaleitaan. Pääsivät tuossa eilen (ja tänään) myös ensimmäisen kerran juoksentelemaan pentulaatikon ulkopuolelle, räsymatoille. Hieman meinasi ensin jännittää mutta sitten oltiikin jo ihan innoissaan :')
Näin kiva mä ilmeisesti olen : (

8 kommenttia:

  1. Lol skitso baittaa Emmaa ku sil sama liivi ja sama väri. Hyi teitä >:(
    ps söpö vauveli :3

    VastaaPoista
  2. ^ Mitäpä Emmalla ei olisikaan. :P

    Mutta hieno kettu sulla ja oranssi liivi pukee sitä oikein mainiosti. Voisko Skitso silti lähettää vähän työintoa ja oppimismotivaatiota pilkulliselle adhd:lle? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kettu kiittää ! Joo Skitso laittaa heti litran tulemaan :)

      Poista
  3. Minkä kokoinen toi teidän heijastinliivi on?

    VastaaPoista
  4. Itse en todellakaan noin koiraa opettaisi.
    Ensin harjotellaan keppien ilmaisu ja kun se sujuu, niin siirretään kepit jäljelle. Koska koirahan osaa luonnostaan jäljestää ja nameista on vaan vaikeempi siirtyä pois. Jäljestyksestä tulee myös tiiviimpää (pään nostelu loppuu) kun sillä on päämäärä etsiä kepit, eikä mussuttaa nameja minkä ehtii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mun käyttämä tekniikka on todettu meillä hyväksi ja toimivaksi, namien häivyttämisessä ei ole ollut ongelmaa. Koirakohtaistahan se on kuka sisäistää minkäkin helpointen.

      Ihan mielenkiinnosta, miten nuo kepit toimii ja miten ne pitäisi asetella?

      Poista
    2. Ja vielä lisäyksenä tuohon "eikä mussuttaa nameja minkä ehtii" - lauseeseen. Kun laitan namin jäljen päälle Dee oppi yhdistämään tuon etsimisen siihen jälkeen, ja tekee jo ilman nameja, jälkeä etsien, ei nameja.

      Poista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!