23. kesäkuuta 2015

Paluu tottelevaisuuden pariin (ja muuta sekalaista)

On täysi mahdottomuus saada Skitsosta ryhdikästä seisomiskuvaa jos yrittää ottaa sellaisen itse ...
Kun katsoo kaksi päivää toistaan hienonpia suorituksia tokon MM-kisojen parissa, niin voiko edes odottaa muuta, kun että tokoinnostus kokee jättimäisen nousupyrähdyksen? Tämän seurauksena mentiin Didin kanssa tekemään ihan oikeasti toko pihalle, en edes muista viimeeksi milloin ollaan tehty tokoa noinkin kunnollisesti (saatika niin, että siintä olisi otettu videomateriaalia), vaikka treeni nytkin kesti alle kymmenen minuuttia ...

Seuraamista otettiin heti alkuun. Palkka piilossa, ja pätkien pituus vaihteli. Neljä pätkää yhteensä, kahta ekaa en videoinut. Ekalla oli asennetta vähän liikaakin ja paikka aika ajoin aika todella edessä, kun oli niin hirrrrveen siistii. Tokalla paikka oli jo ihan ok, pa:t vähän edessä. Kolmas pätkä, joka on tuolla videolla eka pätkä, oli ihan ok, oli välillä vähän edessä, ja yksi pa oli väljä, toiset kaksi taas vähän edessä, tokavikan korjasin. Vikan pätkän alussa häiriintyi hetkeksi Rivan haukkumisesta tarhassa, jatkoi siintä kuitenkin ihan ok.  Muutama käännös oli ihan pikkasen väljä. mutta noin yleisesti teki tosi hyvin. Seuraamisen paikasta en halua tällä hetkellä liikaa nipottaa, se kun kuitenkin pysyy ihan suht oikealla paikalla, ja asenne on tällä hetkellä se tärkein, enkä halua ruveta pilaamaan sitä liialla nipottamisella. Teki kivalla asenteella niinkin tylsää asiaa kun seuraaminen, hyvä Dips!

Seuraamisesta maahan tämän jälkeen. Teki ihan ok, maahanmeno oli ihan pikkasen hidas (pystyy tekemään myös nopeamman), mutta jätettiin vaan tähän kertaan, kun oli kuitenkin ihan riittävän hyvä.

Merkki viimeisenä. En löytänyt meidän kartioita mistään, joten käytin tollasta ihme puuhöskää. :D Ekalla kerralla jäi eteen, mutten korjannut, ja toisella kerralla toisin käskyn ja meni taakse. Didi on aina opetettu menemään maahan, eikä oo ollut tarvetta muuttaa sitä, kun ei todennäköisesti koskaan tulla kisaamaan niin korkealla luokalla, että merkkiä kokeessa tarvittaisiin. :D

Kaiken kaikkiaan Didi teki tosi kivasti töitä, ja tauko on selkeästi auttanut asenteeseen! Syksyllä sitten uusilla säännöillä kokeeseen?

Me ajetaan perjantaina Jyväskylään agilityn MM - karsintoihin. Kirjoitin oman muistilistan, jotta saan oikeat ajatukset päähän, ja ajattelin jakaa sen myös tänne:
- Älä hermoile. Onnistuit pilaamaan viimevuoden karsinnat totaalisesti, älä tee sitä toiste.
- Te olette tiimi. Tette yhdessä, tiiminä, sitä mitä rakastatte.
- Mieti lähtökarsinassa, miksi on ihanaa olla juuri siinä juuri Didin kanssa. Mikä saa jatkamaan kaikkien epäonnistumisien jälkeen ja mikä saa iloitsemaan onnistumisista niin paljon?
- Te hallitsette kaikki radalla olevat asiat. Te osaatte. Te pystytte.
- Muista viritella myös omat lihaksesi erittäin hyvin (koiraa unohtamatta, tietysti)!! Et tiedä millä moodilla Didi lähtee liikkeelle, etkä välttämättä halua olla radan alussa niin ulapalla kun SM - kisoissa .. :D
- Taistele loppuun asti vaikka mikä olisi!
- Teet kaikein niinkun treeneissäkin: liikkut rohkeasti ja uskallat antaa koiran tehdä itse asioita. Se kyllä hoitaa omat tehtävänsä kunhan minäkin hoidan omani.

Tuntuu hullulta ajatukselta, että tämä on meidän kolmas vuosi arvokisoissa, kun koira täyttää viisi tänä syksynä. Se tuntuu hyvin pitkältä ajalta. Hirveästi ollaan kehitytty ja menty eteenpäin, mutta paljon on matkaa vielä kuljettavana ja asioita opittavana. :)

Medit aloittaa lauantaina 7:30. Varsinkin jos pääsee sunnuntaille (mikä on meidän tavoite), on tiedossa piiiiiiitkä viikonloppu ...
Tässäpä myös toukokuun ja kesäkuun videoklipit! Vieläkö haluatte nähdä näitä, vai meneekö tylsäksi?
Skitson lempipuuhaa kesällä (heti uimisen jälkeen) on mennä nakertamaan lelua johonkin varjoisaan paikkaan.

11 kommenttia:

  1. Vielä yksi asia lisää muistilistaan.

    - Käy perjantaina buffassa, koska MINÄ olen siellä töissä silloin ;)



    Haha, mutta tsemppiä karsintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin muuten ehdottomasti tulla! :D Kiitos!

      Poista
  2. Teillä menee varmasti hyvin MM-karsinnoissa! Olette hyvä tiimi, teillä on paljon kokemusta ja osaatte kummatkin hommanne. Keskityt vaan siellä siihen hetkeen, et mieti menneitä tai kauhistele liikaa tulevaa. Teet vaan parhaasi Didin kanssa, niin kyllä te onnistutte. Onnea kisoihin!
    Videoita on aina kiva katsoa, mä tässä odottelen, että oma tietsikka saa tuon uuden pyörimään. :

    VastaaPoista
  3. Onne teille karsintoihin! Kyllä te pärjäätte kunhan et hermoile (ok helpommin sanottu kun tehty :D) ja Didin tokot näyttää tosi kivalle! Jotenkin muistuttaa meikäläisen hurttaa...;D

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä teille karsintoihin! Sovitin aikatauluni niin, että ehdin varmasti katsomaan teidän radat. Erittäin aikainen herääminen luvassa, koska täältä kisapaikalle matkaa noin 110km... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, hullu olet! :D Mutta tuu ihmeessä sitten myös moikkaamaan, ja kiitos tsempeistä!

      Poista
  5. Ihana video! Varsinkin nuo mudivauvat <3 Lähetätkö mulle postissa tuota tokoinnostusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mudivauvat <3 Laitan tulemaan jos sitä on enää yhtään jaettavaksi. :D

      Poista
  6. Tsemppiä ja onnea MM-kisakarsintoihin!

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!