13. lokakuuta 2014

Anna jalkojen kuljettaa

Viime viikon sunnuntaina oltiin Tirpan kanssa Kotkassa kisaamassa. Ensimmäiseltä radalta tuli vitonen kepeiltä, Didi kyllä meni oikeaan väliin, mutta juoksi aloituksen läpi, eli kielto. Myös toiselta radalta tuli kielto, kun itseäni häikäisi aurinko, niin en nähnyt estettä enkä vienyt ihan loppuun asti. Vikalta agiradalta tehtiin sitten nolla ja pienellä säätelemisellä päästin palkintopallillekin, sija 3. :) Didi ei räyhännyt lähdössä ja oli muutenkin hyvän mielen kisat, kivaa!

Keskiviikkona oli ohjatut, Skitso vielä tämän kerran tuuraamassa Didiä. Tirppa pääsee sitten ensi keskiviikkona, kun uusi halli avataan. Teemana oli kääntyminen, ja ihan kivoja pätkiä tuli, mutta ahtaassa tilassa oli tuota aika vaikea saada kääntymään ihan oikeasti tiukasti, ne siis treeniin.

Lauantaina oli pitkään odotettu päivä, nimittäin toisen kauden Ace SUPER - alkoi taas! Myös Raivo osallistui tänä vuonna äitin kanssa, ja siintä syystä mulla ei ole videomateriaalia, koska äiti oli myös koko ajan työllistetty. Ajettiin perjantai-illasta Varkauteen Tiialle yöksi, ja siintä sitten aamulla Kuopioon. Ensimmäisenä oli Jannen treeni, jossa tehtiin ihan rataa. Skitso oli ihan superhyvä! Keskittyi pitkästä aikaa ihan oikeasti tosi hyvin, ei näykkinyt kertaakaan ja siistiä tekemistä Ipalta. Alussa kun olisi pitänyt kääntyä tiukasti A:lle, Skitso kaahatti kaksi ensimmäistä kertaa pituudelle, mutta kun sitten ihan tosissasi laitoin jarrut pohjaan, että nyt käännytään, niin johan tuli nätisti. A:n jälkeen kaahotti ekaksi väärään putken päähän, mutta kun sitten ihan kunnolla otin sen jo A:lla kiinni, niin meni nätisti oikeeseen. Muuten ei oikeasti ollut edes ongelmaa, super eläin!

Tiian treenissä oli ensin muutama testi ja sitten rata. Ensimmäisenä oli putkeen irtoavuus, kahdeksan metriä oli maksimi ja Skitso meni siintä kahdeksasta metristä. Sitten oli hyppytekniikka. Ensimmäisellä kerralla S pudotti kolmannen rima (4 estettä). Välit oli siis sellaiset, että koira ei saa otettua väliin yhtään laukkaa. Toisella kerralla ei pudottanut yhtäkään rimaa, vaikka tuli siltikin erittäin lennokkaasti ja tuli kolmosen ihan pohjaan, mutta meni yli. Sitten oli vielä ihan suoranopeus, aikaa ei saatu tietoon.

Radassa ei ollut muuta ongelmaa kun se, että S kääntyi tooooosi huonosti. Tokalla kiekalla siis keskityttiin erityisesti linjaukseen, ja sieltä tuli tosi hienoja pätkiä. Skitsoa kehuttiin taas ihan maailmanluokan agilitykoiraksi, ja se on kyllä aika pirun hieno. Eteen päin ollaan ainakin menty ihan hirveästi, Tiiakin näki Skitson työskentelyä viimeeksi kesäkuussa ja sanoi, että se on kehittynyt ihan hurjasti.

Tässä välissä oli sitten keskustelutuokio, jossa kysyttiin tavoitteita, ja fysiikkatreeni, jossa tehtiin ihan vain lähtötasonkartotustestejä. Juoksin kymmenellä metrillä nopeimman ajan 2.09s, vaikka mun mielestä mun kiihtyvyys on tosi huono, jota pitäis ihan oikeasti treenata kun agilitystä on kyse. Sitte oli viivajuoksu viidellä metrillä, eli viisi kertaa ees taas maata koskettaen, mun aika oli 17s ja jotain. Kolmiloikka ei näin lyhyillä jaloilla mennyt kovin hyvin, mutta menin tasan viisi metriä. Ja vatsoja tein yhteen minuuttiin 38, taisi olla yksi suurimmista tuloksista.

Fysiikan jälkeen oli vielä ratatreeni. Skitson kanssa kolmenkymmenen esteen matkalla tuli pari virhettä, alun takaakierto-sokkari x2 ei meinannut aluksi sujua millään, ja kepeillä ei meinannut ihan malttaa, kun jouduin aika paljon ahdistamaan sitä, että pääsen itse oikeaan linjaan.

Pyydän myös anteeksi, ettei pentujen postaus ole vieläkään tullut, laitan sen heti kun kaikki ovat kysymyksiin vastanneet! Onnea kuitenkin Tirpan minitirpat yksi vee 9.10 ^___^

Olen myös kuvannut jo yhden joulukalenterin luukun, koska haluaa jo joulukuun! Ei ole onneksi enää kauaa ... :P

7 kommenttia:

  1. Miten sait ton SkitsOn napsimisen kitkettyä? Mul on kelpie 8kk joka tekee agis kierroksil sitä samaa..lisäksi keskittyy räkyttämiseen ja ryntäilyyn enemmän kuin itse tekemiseen ja kaatuu hypystään molemmat siivekkeet! Vinkkejä?:) mitä oot mieltä mitä sä esim tekisit tämmöisen ja tän ikäisen koiran kaa agilityssä? Kerro mulle etten ala hoppuilee esim keppejä!:D mitä luulet,se on nyt mediaksi rajalla,kumpaan sen olis parempi päätyy? Se saattaa toheltaa enemmänmedien hypyIssä mut maksi hypyissä taas rasitus ja menis aikaa...mitä ite tykkäät kelpieistä?:)) ihana rotu eikö?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skitsolla toimi pelin laittaminen poikki, eli koira maaten ja odotetaan että rauhoittuu.
      Kelpiet on mun mielestä kyllä tosi mukavan oloisia. :)

      Poista
  2. Oi juma säki oot tulossa Jyväskylä kv sunnuntaina! :D

    VastaaPoista
  3. Tiian pitämät treenit on mun mielestä niin loistavia! Radatkin mukavan haastavia, muttei kumminkaan liian vaikeita. Tänä viikonloppuna Tiia tulee SSKKlle pitämään treenejä odotetaan sitä innolla! :)

    Tosi hieno muuten tää blogin ulkoasu!

    VastaaPoista
  4. Ootko menossa voittajaan sit kuha ne on?

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!