2. kesäkuuta 2014

Tästä kesä voi alkaa, nosta tanssien jalkaa

Ollaan käytetty viileitä ja sateisia säitä hyödyksemme ja treenattu oikein kunnolla tokoa Didin kanssa. Lähes jokaisessa treenissä meidän kaava on ollut seuraava:

Seuraaminen - Lyhyitä ja intensiivisiä pätkiä, paljon käännöksiä ja niistä palkkauksia. Tehnyt oikein hyvin.
Seisominen seuraamisen yhteydessä - Tekee jokaisella kerralla oikein, ollaan treenattu aika paljon sitä, että ei ennakoi perusasentoa, alkaa pikkuhiljaa olla ihan jees.
Luoksetulo - Alkaa vihdoin tehdä sataprosenttisesti oikein! Vitsi kun on voittajafiilis, tätä on hinkattu nimittäin paljon. Vauhtiakin on tullut lisää.
Estehyppy - Tässä on edelleen ongelmana, että kiihtyy liikaa kun näkee esteen. Ai miten niin agilitykoira? Vähän rauhoittunut, mutta ääntelee edelleen.

Välillä olen tehnyt vaan seuraamispätkiä ja välillä noita kaikkia. Meillä alkaa olla ihan tosi hyvä fiilis tokossa, jota oon hakenut niin kauan kun jaksan muistaa. Didi on innoissaan, kun se pääsee tekemään seuraamispätkiä, estehypystä puhumattakaan. Siistiä. Oon vähän suunnitellut parasta taktiikkaa palkattomuuden opetteluun. Musta tuntuu, että Didin kohdalla paras taktiikka olisi se, että opettaa sen ajattelemaan liikkeet yhtenä isona liikkeenä, eikä yksittäisinä. Silloin se ei edes odottaisi palkkaa liikkeiden välissä, vaan "liikkeen lopussa", luonnollista Didille on, että palkan saa "liikkeen" jälkeen. En tiedä. Ei varmaan auta kun testata ja testata vähän lisää. Vinkkejä saa heittää!
Hieno mies ♥
Perjantaina oltiin LAUn järkäämissä agitreeneissä sm - joukkueelle. Didillä olisi vielä edessä viikonloppuna Nextari, joten se teki vain kaksi pätkää. Fiilis oli tosi hyvä, ja D teki tosi hienosti, tyytyväinen olin. :) Videomateriaalia ei valitettavasti ole, sillä äiti oli itse kouluttamassa.

Lauantaina lähdettiin sitten heti todistusten jaon jälkeen ajamaan kohti Kaarinaa ja viimeistä Nextarin leiriä. Aloitimme Jaakon treenillä, jossa teemana oli "venäläinen agility". Lyhyesti sanottuna säännöt ovat seuraavat: Jokainen lisää aina yhden esteen rataan; aloitetaan yhdestä esteestä jokainen tekee ensin sen radan ja lisää vielä yhden esteen perään. Otettiin neljä erää ja voitettiin niistä Didin kanssa kaksi, ja saatin suklaalevy! Ideana on nimen omaan juonitella ja tehdä mahdollisimman vaikeita ohjausratkaisuja voiton varmistamiseksi - oltiin me aika kilttejä toisillemme. ;) Videolla näkyy ensimmäistä rataa.


Sunnuntaina aloitimme Tuulian kanssa eo - joukkuekisalla. Jos joku ei tiennyt, niin eo - kisoissa joukkueen jäsenet lähtevät ikään kuin lentävästi, eli kun toinen on maalissa niin toinen lähtee heti toisesta kulmasta, eli kaikki joukkueen jäsenet suorittavat eri radan. Didin kanssa tehtiin puhdas rata, jos en väärin muista, oltiin viidensiä. Elinan treenissä saimme suunnitella oman radan. Vedimme ensin sen ns. kisana läpi, meille vitonen esteen ohituksesta. Sen jälkeen vielä treenattiin sitä rataa hieman paremmaksi, ja Skitso teki myös vähän Elinan opissa, pikkukettu oli hiiiieno!
 
                                         HYVÄÄ KESÄÄ
                                                          ja onnea valmistuneille, te teitte sen!

2 kommenttia:

  1. ihania kuvia! :) Ja hyvää kesää teille! ;)

    VastaaPoista
  2. wow! Aivan mahtavan hyvin ohjaat koiraa tossa videolla! Todella selkeitä ja rauhallisia ohjauksia. Hieman tuossa yhessä kohtaa "räiskähti" kepeille, mutta pääasia, että koira ymmärtää. :D

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!