27. maaliskuuta 2016

Muutamat kisailut

Moroooo mä oon Skistooo!
Hirveä kiire taas painanut niin koulun mutta myös harrastusten osalta, enkä ole kerennyt koneen ääressä paljon istuskelemaan saatika ajattelmaan blogiin kirjoittelua. Kevät kuitenkin etenee kovaa vauhtia, ja pikkuhiljaa alkaa esim. meidän TET-jakso, joten kyllä tää tästä! Tässä postauksessa tulin kuitenkin kertomaan meidän kahdesta maaliskuun kisasta: Sipoon ja Lappeenrannan kisoista.

Sipoon kisat oli 6.3, eli maaliskuun ekana viikonloppuna. Junailtiin jo lauantaina Kirin omistajille yöksi, Kiri tulisi nimittäin myös lauantaina kisaamaan, ja kaksikko vetikin upeasti tirplanollan! Mä suuntasin Tikkurilasta Hannan kanssa Jumboon kun taas äiti koirien ja kamojen kanssa yöpymispaikkaan. Hannan kanssa pyörittiin Jumbossa, pidettiin hauskaa ja suoritettiin myös pienimuotoista shoppailuoperaatiota. Kun sieltä pääsiin niin syötiin ja sitten nukkumaan, koska aamulla oli aikainen lähtö Sipooseen!

Sunnuntai-aamuna siis ajeltiin hienoon uuteen JAU:n halliin Sipoon mettiin, Skitso sai vetää kaksi aksarataa ja hypärin, Didi hypärin. Tuomari toimi aksaradoilla Marja Lahikainen ja hypärillä Karstusen Janne. Eka aksarata ei ollut mikään hirveän helpon näköinen, mutta tiesin, että kyllä siintä tullaan suht hyvin selviämään. Tuloksena tulikin sitten vaan vitonen yhden esteen ohituksesta kun olin esteen takana jarruttamassa vähän liian agressiivisesti ja Skitso kielsi. Muuten rata meni hyvin, pysyin ihan suht hyvin raketin perässä ja homma sujui. :D

Toine aksarata (videolla) oli ehkä aavistuksen haastavampi kui toinen, mutta ne oli kuitenkin about samantyyppisiä. Tämäkin rata meni muuten oikein hyvin, mutta yksi rima tuli alas kun jarrutin vähän turhan voimakkaasti. Tavallaan radoista jäi oikein hyvä fiilis, eteenpäin ollaan menty, puomikin oli ihan jees ja ihan pikkumokat vaan tapahtui. Pakka alkaa pysymään koko ajan enemmän ja enemmän kasassa. :P Hypäri levähti sitten taas vähän enemmän, ei siintä sen enempää. :D

Didi pääsi tosiaan juoksemaan hypärin, teki oikein hyvän nollan, mutta H-SERT meni voittajalle. Mudi veti kuitenkin ihan hyvää vauhtia ja oli sillä ainakin hurrrrrjan kivaa!

Videolla Sipoon ja Lappeenrannan kakkosradat.

Lappeenrannan kisat oli sitten 12.3, jossa vietettiin sopivasti puolet päivästä. Didikin pääsi pitkästä aikaa juoksemaan kaikki kolme rataa, eli myös aksaratoja. Tuloksena murmelimudille triplanolla kolmella kakkosijalla, mudilla oli hirrrmunen vauhti päällä ja se voitti monia hyviä koiria, ja radat oli taattua Didilaatua, ohjaajasta johtuen aina muutama valuminen sattui matkaan. Ihanaa nähdä miten tuo on saanut niiiiiin paljon lisää vauhtia. :)

Skitso juoksi myös kaikki kolme rataa. Ekalla radalla mun valssi oli turhan tiukka ja Skitso hyppäsi kakkosen väärinpäin, toisella radalla tosiaan tuo esteen ohitus mikä näkyy videollakin ja hypärillä mentiin väärään putkenpäähän. Pikkumokia taas, mutta noin yleisesti ihan ok menoa ja oltiin tekemässä samaa rataa ja oltiin myöskin samalla taajuudella. :D Puomikin toimi näissä kisoissa oikein kivasti, mutta aina siinä on myös korjattavaa, varsinkin omassa toiminnassa, vapauttelen sitä nimittäin vähän turhan nopeasti.

Videoistakin varmaan näkee, että oon alkanut Didin kanssa ottamaan lentäviä lähtöjä silloin kun lähtö sen sallii. Tää on toiminut meille tosi hyvin, Didille ei tule huonoa fiilistä lähdöistä, mä en etukäteen stressaa sitä, että rupeeko se nyt huutamaan ja riehumaan siinä niin etten saa siihen mitään kontaktia, ja koko rata on vauhdikasta ja siistiä menoa. Didin lähdön kanssa on kokeiltu varmaan joka ikistä maailman päällä olevaa kikkaa jota voi vaan kokeilla (en edes vitsaile), ja mulle itselleni tää on niin paljon kivempi ja mukavampi vaihtoehto, ja molemmille stressittömämpi. Toki sen koiran on pysyttävä lähdössä kun tilanne vaatii, eli jatketaan linjalla jos riehut et pääse radalle. Mustavalkoisesti. Mutta näin mennään toistaiseksi. :)

Palaillaan toivottavasti jo seuraavassa postauksessa pääsiäisen tapahtumiin joka sisältää niin kisoja kun näytelmiäkin, siihen asti adios!

Meillä on myös uusi Facebook!
Tuonne tulee vähän reaaliaikasempia kuulumisia. :)

2 kommenttia:

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!