21. tammikuuta 2016

If we want it, we take it

My light in the dark ♡
8.1 Sini ja Vesa ajelivat tänne perjantai-illaksi, ja sotasuunnitelmana oli sitten lauantai-iltana suunnata Kiitiksen hallille treenamaan, jossa mä sitten opastaisin heitä, kun ihan välttämättä halusivat, vaikka mä en edelleenkään hirveällä innolla kouluta, mutta aina sitä tässä matkan varrella oppii selittämään niitä tietämiään asioita myös muille kun vaan itselleen. Luvassa oli siis lauantai-iltana Didin kanssa kokeenomainen tokotreeni ensin tyhjällä kentällä, jonka jälkeen sitten vähän kouluttamista!

Didin kanssa duunailtiin siis alokasluokka läpi. Saatiin nimittäin paikka 31.1 Ojangon kokeeseen, mä oon jo ihan paniikissa, mutta onneksi koira osaa jos en mene pilaamaan suoritusta. Nyt on vaan pakko oikeesti alkamaan kisaamaan ja käymään niissä kokeissa, ei siitä omasta ahdistuksesta oikein muuten pääse irti. :D

Paikkamakuu oli oikein hyvä, ei tässä ole ikinä ollut mitään ongelmaa. Häiriön kanssa kuitenkin pitäisi vielä päästä kokeilemaan, ettei varmasti reagoi muiden käskyihin kun noustaan takaisin perusasentoon.

Seuruu oli myös hyvin positiivinen yllätys! Aikasemmasta lahnailusta ilman tiedossa olevaa palkkaa ei ollut tietoakaan, ja Didi teki töitä koko ajan aivan uskomattoman hyvin. Vasemmalle käännöksissä meinaa tosin tulla jaloille, niitä pitää treenailla enemmän. Täyskäännökset oli ihan ok, mutta voisi olla ehdottomasti tiiviimmät.

Seuruusta maahan oli myös oikein kiva, eikä ennakoinut sivullenousua vaan malttoi odottaa mun käskyä, vaikka tarkoituksella seisoin vieressä ihan elettöömästi todella kauan, jolloin yleensä rupeaa sähläämään. Hyvä Dips!

Kaukot ... Hmm. Positiivista: kuunteli käskyjä ja nousi myös istumaan sieltä maasta, JA piti takajalat paikoillaan, jes! Negatiivista: Ei pysynyt yhdessä asennossa kahta sekuntia kauempaa vaan sitten alkoi se ramppaaminen: istu,maahan,istu, mites tälläne?? Ai ei? No jos istu?? Voi shölmö. Asentojen keston muistuttelua oli siis luvassa tämä jälkeen, ja hyvin ollaan eteenpäin menty.

Kapulan pidosta olen niiiiiin ylpeä! Vatsa vähän aikaa sitten Didi piti kapulaa maailman ällöttävimpänä asiana, ja nyt pitää sitä suussa jo kun vanha tekijä, ja malttaa olla mälväämättä vaan pitää sen kapulan rauhassa suussa. Hienosti Dipa!

Luoksetulon tuli ekalla vinoon, mutta korjasi todella nopeasti suoraksi. Huomaa, että ei olla tätä otettu vähän aikaan, kun heti alkoi jo tauon aikana vääntyä vähän vinoksi ... Tämäkään ei kuitenkaan tarvinnut kuin pientä muistuttelua.

Ja vikana sitten estehyppy. Tässä nyt en olettanutkaan olevan mitään ongelmaa, uuden alokasluokan estehyppy on aksakoiralle about maailman helpoin. Tämänkin tuli tosin ekalla hieman vinoon, mutta niinkun sanottu, vinous korjaantui onneksi näissä luoksetuloissa pienellä muistuttelulla, eli aika hyvin se ajatus on sinne pienen mudin päähän iskostunut.

Kaikenkaikkiaan olin uskomattoman tyytyväinen siihen millä asenteella Didi teki hommia, vaikka esim. kaukojen tarkkuus ei ollut ihan huipussaan. Hyvällä mielellä siis poistuttiin kentältä, ja Didi saikin jäädä viralliseksi treenien valvojaksi ja junnujen kaitsijaksi. :P
Äiti nappaili myös treeneistä muutaman kuvan, tässä Didi pitelemässä topakkana kapulaa .
Skitso on päässyt aina viikkotreeneihin vetämään aksaa, ja joka kerta oon saanut nauraa miten saamarin hullu tuo koira on. Se on aksakentällä kuin omassa stransissaan: vetää rataa ihan sekopäisenä, ja kun kuuntelen koutsia, se odottaa jokainen lihas valmiina lähtemään lelu suussa, mutta sitten kun päästään kentän ulkopuolelle, se on ihan se oma, hömppä rento itsensä. Ja kyllä tuo kettu sopii omaan käteen niin hyvin kun vaan voi sopia. Alla nyt sitten kahden viimeisen viikon treeneistä videota, ja kattokaa mitä juoksareita Skitso tehtailee A:lle, hiemanko makee raketti!
 
Berralta tuli myös tässä yksi päivä aivan uskomattoman ihana paketti täynnä tokotavaroita, olivat ilmeisesti nähneet meidän tubevideoita, ja kehuivat yhteistyötäni koirien kanssa, ja halusivat tukea nuorta koiraharrastajaa. Halusin ehdottomasti mainita tämän blogissa, koska Berra lähetti paketin ihan ilman syytä ja mitään "mainontapakkoa" vaan tukeakseen meitä, ja olen hyvin kiitollinen tästä paketista, vielä kerran kiitos Berra! :)
Tästä kuoritui nyt tosiaankin sekavampaakin sekavampi treeni/kuulumis/turhaa höpöttelyä - postaus, mutta ollaan menossa nyt sunnuntaina kisaamaan Turkuun, ja yövytään pitkästä aikaa hotellissa. :D Asuntovaunun saapuminen jälkeen en oo nukkunu varmaan enää yhtäkään kisareissua hotellissa, tuntuu muuten aika luksukselta! Sitten onkin jo reilu viikon päästä se tokokoe, videomateriaaliakin toivottavasti saan kavereiden toimesta vaikka matkaan Helsinkiin yksin junalla. Blogi sai myös tässä viikonloppuna aikamoisen oksennusryöpyn css-laatikkoon, näyttääkö hyvältä vai alkaako olla jo ihan liian sekava?

Palaillaan siis viikonlopun jälkeen!
Tää koira ...

12 kommenttia:

  1. Heii, mitä mitä. Missä puomin juoksari? :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juoksupuomi on jäissä arvokisoihin asti, katellaan sitten sen jälkeen. :D

      Poista
  2. Ootteko aamu vai iltakokeessa? :)

    VastaaPoista
  3. Vautsi vau, tein aksailu vois kattoo vaan monta tuntia ilman et tulis tylsää :'D

    VastaaPoista
  4. Siiis WAU, ihan mieletöntä kyllä toi meno sulla Skitson kanssa :) Niin kaunista, mut ei kuitenkaan yhtään tosikkomaista niinkun monella harrastajalla, vaan koko ajan näkyy tekemisen riemu kummallakin. Ootte mun idoleita :D Tuisku & mudi-Yrtti

    VastaaPoista
  5. Tsiisus mitä vauhtia Skitso painaa! Tulee ihan kateus kun kattoo teitä, me ollaan vielä niin vauvan saappaissa. :D

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!