24. elokuuta 2015

Agilityasiaa

Josko saisi kaikki agilityasiat myös ajan tasalle!

Ohjatuissa ollaan käyty nyt jo melkein neljän viikon ajan, mutta vaan ekalta kerralta sain videomatskua, jolloin mulla oli molemmat mudit mukana. Muuten ollaankin treenattu nyt niin, että äiti treenaa Raivon kanssa ja minä Skitson kanssa, treenataan nykyään torstaisin, mutta syyskuusta alkaen vuoro on taas keskiviikkona. Treeneissä on ollut ihan perussettiä, ja Skitso on kulkenut hyvin ja ollaan saatu paljon onnistumisia. Oon kokeillut paljon uusia asioita Skipan kanssa jotka on toiminut, ja niistä varsinkin on jäänyt hyvä fiilis. Raivo on kehittynyt ihan hurjaa vauhtia ja hän vain painaa täysiä ja kiljuu menneessän, ja alkaapa herra olla teknillisestikin jo aika taitava, huippumies! Joku voisi opettaa sille ne kepit, niin pääsisi kisaamaan.

Videot ekalta treenikerralta melkein neljä viikkoa sitten, Didi treenasi Raivon tilalla.

Heti luonnetestin jälkeen ajettiin Sinille ja Vesalle yöksi, ja Raivolla ja Kirillä oli kovat painit ihan kooooko illan. Aamulla lähdettiin ajamaan Porvooseen kakkosten kisoihin, Kirikin oli noussut juuri edellisenä päivänä kakkosiin Lohjan kisoissa. Ajettiin katsomaan ykkösten viimeinen rata, hypäri, josta Didin tyttö Inky nappasi hienosti nollavoiton LUVA:n kera huikealla vauhdilla!

Eka hypäri ei ollut helppo, ja alku oli meille todella vaikea. Hyppy, täysin sivuttain oleva hyppy, rengas ja olisi pitänyt mennä kepeille, mutta vieressä oli ihan vieressä putki, ja rengas syötii suoraan sinne putkeen. Päätin kuitenkin rohkeasti kokeilla ottaako sen kakkosen sivuirrotuksella, mutta multa ei tullut kovin selkeää tönäisyä, joten ei se sitä ottanut. Muuten rata menikin ihan suunnitellusti, lopussa tein ihan sunnittelusti muutaman takaaleikkauksen, ja niissä pidin Skitsoa kiinni vähän turhan pitkään.

Toinen agilityrata oli oikein kiva, eikä siinä pitänyt olla mitään ongelmaa. Yksi rima tuli matkalla alas, mutta muuten päästiin puomille puhtaasti. Ei pysähtynyt puomille, joten otettiin uudestaan, ja senkin jälkeen lähti vielä ennen vapautusta, joten palautin vielä kerran.

Vikalle radalle päätin, että jos se ei pysähdy puomille, en palauta, jos se muuten ottaa sen nätisti ja puhdas rata alla. Alkaa vähän tuntua, että tuolle luupäälle ei ole palautuksesta oikeasti mitään hyötyä, vaan täytyy alkaa miettimään uutta lähestymistapaa. Se on palautettu sinne niin monta kertaa, että jos siintä olisi oikeasti jotain hyötyä, se olisi alkanut jo näkyä, alkaa oikeasti tuntua, että tästä taktiikasta ei ole Skitson kohdalla vaan oikeasti hyötyä. Didillehän palauttaminen toimii aina melko nopeasti ja pelkkä käskyttäminenkin, se on sen verran pehmeä, mutta Skitsolle tämä ei vaan tunnu toimivan. Radalle kuitenkin mentiin, A:n jälkeen poispääntö ei ihan toiminut kun ohjasin huonosti, siintäkin selvittiin, mutta muuten meni nätisti ennen keppejä tapahtunutta melkein - putkeenmenoa lukkuunottamatta (ohjaaja olisi voinut toki kääntää koiraa ennen), puomilta kyllä vapautinkin aikaisin, mutta ei se siihen varmaan olisi pysähtynyt. Nollana maaliin LUVA:n ja voiton kera, koira sai uintireissunsa! ;) Radasta ei mikään huippufiilis tosiaan jäänyt, mutta ainakin oltiin taas yhden nollan lähempänä kolmosluokkaa, tämä oli nimittäin Skitson ensimmäinen kakkosluokan LUVA!

Porvoon kisojen jälkeisenä viikonloppuna oli taas vaihteeksi Turkuviikonloppu. Lähdettiin jo perjantaina ajamaan äitin ja Emman kanssa, ja käytiin katsomassa agilityesteet jotka oli tarkoitus ostaa, ja kyllä me ne myös otettiin, saatiin nyt kotiin kunnon kontaktiesteet ja uuden putken. Tänään itseasiassa juuri saapuivat meille. Ajettiin sieltä kaupan kautta ATT:n hallille, jossa oli tarkoitus kouluttaa agilityä mudiporukalle seuraavana päivänä.

Lauantaina koulutettiin äitin kanssa siis seitsemän tuntia aksaa, ja mäkin debytoin "kouluttajaurani". Todella mukavaa oli nähdä taas muita mudi-ihmisiä, ja paikalla oli myös todella lupaavia koirakoita! Taisi koulutuksesta olla myös ihan hyötyäkin osallistujille palautteen perusteella, joten hyvä, etteivät ihan turhaan tulleet paikalle! ;)
Vasemmalta oikealle: Torsti, Didi, Raivo, Kiri jaaaa Kentsu
Sunnuntaina oli mudien erkkari myöskin Turussa, jonne pääsi paikalle myös Raivon lisäksi kolme Didin pennuista, Kevin, Kiri & Torsti! Ilma oli ihan todella kuuma, mutta kiva oli taas viettää raviradalla aikaa muiden mudi-immeisten kanssa.

Nuo - urokset meni meidän tiimistä ekana kehään, ja niitä oli yhteensä neljä. Kevin ja Torsti saivat EH:n, ja Raivo puolestaan ERI:n. Loppujen lopuksi Raivo oli NUK2 ilman SA:ta, se kun on niin honkkeli poika, ja Kentsu JUK3 ja Torsti JUK4. Kaikki pojat käyttäytyivät hienosti, Kentsu ainoastaan arasteli vähän tuomaria, hänellä on vähän mörkövaihetta päällä tällä hetkellä.

Kiri meni seuraavaksi kehään nuortenluokkaan, ja voitti hienosti luokkansa SA:n kera, taitava tyttö! Kiri esiintyi hienosti, niinkun aina. Tämän jälkeen oli valioluokan vuoro. Skitso meni ensimmäisenä kehään, esiintyen aivan upeasti ja saaden ERI:n. Äiti esitti Didin heti Skitson perään, ja Didi misseili itselleen taas yhden uuden erinomaisen. Loppujen lopuksi Didi valikoitui valionarttujen voittajaksi ja Skitso toiseksi! Ihan huipputytöt, erityisen ylpeä olin noiden esiintymisestä!

Heti perään oli parhaan nartun valinta, jossa Didi valikoitui ensimmäiseksi ja tytär Kiri perään heti toiseksi SERT:in arvoisesti, onnea vielä Sini! Loppujen lopuksi Didi oli myös VSP, niin taitava misseilijämudi, Didi kun oikeasti myös nauttii esiintymisestä niiiiin paljon.

Tämän jälkeen oli kasvattaja - ja jälkeläisluokka. Molemmista meidän tiimi vei voiton KP:n kera, ja tuo loppukommentti jälkeläisluokan arvostelussa oli ihan paras: "äiti selkeästi ylpeä lapsistaan", ja niin Didi esittelikin heitä hyvin ylpeänä ♡
VSP Didi ja ROP Zako ♡
Ryhmäkehiin ei kuitenkaan enää voitu jäädä, sillä meidän piti jo lähteä ajaan Helsinkiin I-HAH:in kisoihin. Hyppäsin Sinin ja Vesan kyytiin, Skitso ja Kiri takakontissa, ja saavuuttiin paikalle niin, että kerkesin tutustua rataan kaksi minuuttia. Onneksi rata oli kuitenkin suht simppeli, niin muistinkin sen vielä. Kepeillemenoa jännitin ehkä eniten, vaikka ne onkin nykyään Skitsolla todella varmat. Kepeille mentiin kuitenkin hienosti, ja rata oli muutenkin ihan suhteellisen siisti ohjaajan hitautta lukuunottamatta, ja sieltä tuilikin voittonolla LUVA:n kera! Kahtena kisana peräkkäin nolla, ei todellakaan meille yleistä, joten ohjaaja oli erittäin iloinen!

Tokalla radalla olin jo heti kakkosesteellä myöhässä, lähin liikkelle iiiiihan liian myöhään. Renkaan päällejuoksussa olin myöhässä, joten Skitso lähti hakemaan ensin putkea keppien sijaan, mutta Skitso haki vielä kepit puhtaasti. Loppujen lopuksi yksi kielto tuli ihan lopussa, mun piti ottaa kepeiltä enemmän etumatkaa, että kerkeän linjaamaan oikein tolle kulmahypylle josta kielto tuli, mutta enpä ottanut, joten Skitso ajautui ensin väärälle puolelle.

Vika rata oli myös agirata, jossa oli tällä kertaa kaikki kontaktit. Ei mitään ongelmakohtaa ollut, keppikulma oli kakkosluokkaan tosi vaikea, mutta siinä mä kyllä luotin Skitsoon ihan täysin, että se ne oikein hakee. Kepeille asti menikin hyvin, mutta heti keppien jälkeen tuli rima alas. En tiedä olinko jotenkin Skitson tiellä siinä ettei päässyt hyppäämään kunnolla, hyppy näytti jäävän aika matalaksi. Tokavikan putken jälkeen Skitso ajautui vielä esteen ohi mun onnettomasti myöhässä olleen sokkarin takia. Kympillä siis maaliin ja tällä kuitenkin kolmas sija. Puomi oli ihan ok tällä radalla, niinkun muutkin kontaktit.

I-HAH:in kenttä oli kyllä aivan upealla paikalla, vaikka kenttä itse olikin kuuma ja pohja ei ollut mikään paras, niinkun videolta varmaan näkee. Kauniit lenkkimaastot oli, ja teki mieli vaan kävellä siellä Skitson kanssa tuntitolkulla, ihastella maisema ja kiipeillä kallioilla, sellaista ei kyllä usein tapahdu, ja mä olen kuitenkin nähnyt elämäni aikana aika tosi monta kisapaikkaa. :D

Seuraavassa postauksessa puhutaan junnujen SM - kisoista ja Nummelan kakkosten kisoista, mulla on myös pieni yllätys teille mukana, joten stay tuned!
Didin upea tyär Kiri (Take One Blue Starlight)

4 kommenttia:

  1. Ootte kyllä taitavia! Onneaonnea tätäkin kautta hienoista tuloksista :)

    VastaaPoista
  2. Voin samaistua Sannin kommenttiin :D Ihanat
    Didin lapsoset <3

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!