12. toukokuuta 2015

I think you're really cool

Ai mitäkö me tehtiin viikolla? Samoiltiin metsissä hiljaisuudesta nauttien. Makoiltiin selällään lattialla kylki kyljessä isossa kasassa, samalla kun hihnanpää yritti lukea kahden koeviikon kokeisiin, jotka onneksi myös menivät hyvin. Myytin vakiotreenivuorot siltä viikolta muille. Toisin sanoen me vaan oltiin, eikä edes ajateltu mitään treenihommia, ja tämä oli kyllä juuri sitä mitä tarvittiin. Nautittiin vain toistemme seurasta ja sekoiltiin yhdessä. Mudit varsinkin ansaitsi täysin vapaan viikon, koska ne nyt vaan yksinkertaisesti on parhaita elukoita koko maailmassa, ja mä olen niin onnellinen, että mulla on juuri ne parhaina ystävinäni. Raivo teki vähän tokojuttuja ja muuten vaan harjoitti yleistä sähläämistä.

Kisattiin kuitenkin Lappeenrannassa viikonloppuna, kun kerta on kisat niin lähellä, ja nollavarmuutta kannattaa kuitenkin treenata (toisin sanoen ohjaaja voisi opetella ohjaamaan niitä ratoja silleen putkeenkin ajatus mukana). Didin kanssa kisattiin lauantaina. Ensin olisi kaksi agirataa, ja sen jälkeen hyppäri. Eka agirata vaikutti ensin suhteellisen haastavalta, sillä mineille ei tullut kuin yksi nolla. Loppujen lopuksi kuitenkin uskoin meidän selviävän siintä ilman ongelmaa. Muuten menikin hyvin, mutta A:lta tuli taas vitonen. Tällä kertaa en edes kuitenkaan käskyttänyt kovin kunnollisesti. Ekaa kertaa kun mentiin puomin alla oleva putki, tuli sen jälkeisellä esteellä pieni tössäys, kun mudi meinasi tulla sen esteen ohi, mutta muuten mentiinkin ihan kovaa, ja sija neljä irtosi vitosella, ja meillä oli nopein vitostulos.


Toka rata vaikutti oikeastaan aika helpolta, ei siinä oikeastaan ollut ainakaan meille mitään vaikeaa. Muuten menikin hyvin, mutta A:lta tuli taas vitonen, mur! Jos seuraavissa kisoissa tulee tolleen törkeästi yli, niin palautan sen sinne, jotta muuan mudi sitten muistaa, ettei noin saa tehdä. Keinu oli tosi hieno tällä radalla! A:n jälkeen tuli tuolla ennen keppejä ylimääräinen kieppi, mutta silti meillä oli koko radan toiseksi nopein aika, pätevä ja vauhdikas muudi!

Vika hyppyrata (jota ei tullut videolle) ei vaikuttanut mitenkään vaikealta, kakkonen oli takaakiertona ja siintä sitten heti käännyttiin takaisinpäin kepeille, jotka oli siis umpikulmassa. Vasemmalla kädella lähetin koiran kepeille ja leikkasin takana, ei ollut mitään ongelmaa, hieno! Loppujen lopuksi koko rata kaatui kolmanneksi vikalle esteelle, sivulinjasta tultiin kovaa takaakiertoon, ja itse vaan kaahotin, joten mudikin kaahotti ohi, koska eihän se nyt kerkeä reagoida jos itse vaan juoksen ajatuksella älä nyt vaan jää koiran jalkoihin ja ole sen tiellä. Ei toimi ei. Muuten meni tämä rata tosiaan hyvin!

Skitson vuoro oli sunnuntaina äitienpäivänä. Oli huomattavasti lämpimämpi päivä kuin lauantaina, ja mittari näytti kuumimmillaan +19*C! Harri Huittinen oli myös tänään tuomarina, ja ensin meillä oli hyppyrata. Tiesin, että alku tulisi olemaan hankala, sillä siinä oli useampi putki tyrkyllä. Eka putki ohitettiin menestyksekkäästi, mutta sitten mudi totesi, että eihän me voida näitä putki a ohitella, ja niin hän sinne sitten suhahti! Muuten rata menikin todella hyvin, ja kepeille mentiin ihan täysillä! Tätä videota en enää jaksanut laittaa esille, sorge.

Toka agirata sujui taas tonne ansaputkelle asti todella hyvin, mutta sitten Skitso päätti mennä putkeen ja sinnehän hän meni. Koira tuli todella törkeästi mun ohjauksen läpi, kun otin sitä haltuun jo hyvin aikaisin, joten otin kuvion uudestaan. Sitten oltiin niin kilttiä koiraa. :D Puomi oli kuitenkin todella hieno, ja pylly jalkoineen jätettiin sinne kontaktille hienosti!

Vika rata ei vaikuttanut todellakaan helpolta. Muurille ehtiminen tulisi olemaan tiukalla, ja keppien jälkeistä elämää mietin ja jännitin. Muurille en sitten ehtinyt, kun kolmoselle jäin liikaa kiinni, mutta muuten menikin hyvin, ja kepit tehtiin niin hienosti, olin niiiiiin ylpeä ja iloinen! Puomilla Skitso teki perinteisin "vuhvuh" - kuumumisen, ja palautin, kun tuli läpi. Muuten tästä radasta ei oikein olekaan mitään sanottavaa.

Ja näin nopealla maininnalla: Käytiin vuoden tauon jälkeen meidän koulun järjestämissä mätsäreissä. Skitso ja Raivo lähti mukaan, Didi sai jäädä juoksuisena kotiin, koska ei viititty ottaa uroksia kiusaamaan. Skitson kanssa JH1 ja PUN2, äiti esitti Raivon SIN1 ja BIS-, mudit esiintyi superhienosti!
Mulla ei ole enää kun yksi koe jäljellä, ja sitten ei enää tarvitsekkaan kun ilmaantua kouluun opettajien toljotettavaksi. Torstaina kisataan vielä Didin kanssa Kotkassa, ja pe-su ollaan Raumalla JEO - leirillä, tuskin maltan odottaa! Sitten taukoillaankin kunnolla, ja palaillaan kisäkentille vähän ennen SM - kisoja ja kesän arvokisoja. Palaillaan!

12 kommenttia:

  1. Mitä voititte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mätsäreistä? Kuvassa näkyy aika hyvin kaikki mitä voitettiin. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Haha, kiitos. :D Kohta tulee vähän uudenpaa ulkoasua!

      Poista
  3. Hei, teillä on tosi vauhdikasta ja hienoa menoa! Sen verran kuitenkin, että sinuna ottaisin kontaktit kokonaan uusiksi, jos koira loikkaa yli tai varastaa, JOS siis onnoffit on tarkoitus pitää yllä myös kisatilanteessa. Koirat oppii aika nopeasti, että kisoissa ei tarvitse pysähtyä vaan voi jopa loikata. Itselläni ainakin on periaatteena, että ihan sama onko alla 0 vai HYL vai 5, niin jos koira loikkaa kontaktin TAI lähtee ilman lupasanaa esim. liikkeen mukana onnoffilta, niin kylmästi vaan huomautus ja muutaman esteen takaa kontakti uusiksi. Täten koira oppii, että myös kisoissa kontaktit tehdään kunnolla ja aina odotetaan lupasanaa. SM-kisoissa ehkä hieman eri juttu; jos sinne päästään, niin siellä jatkaisin ehkä rataa, jos nolla muuten alla. Mutta jos HYL, niin sitten ehdottomasti kontaktin uusiminen ja radalta pois. Sinullakin sen verran nopeat ja sähäkät koirat, että tuskin ne tekee, ellei se oo kannattavaa ja ole pakko ;) Todella hyvin opetetut kontaktitkin saa pilattua, jos kisoissa löysäilee.
    Muutoin teillä on tosiaan makeaa menoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skitson kanssa aina vähintään palautan puomille, niinkun nytkin tein, ja yleensä otan myös koko esteen uusiksi, mutta tuona päivänä vaan käskin takaisin alasmenolle. Parasta tietysti olisi ottaa muutaman esteen takaa uusikis, niin koira saa sitä samaa virettä päälle. Didi on jo kokenut kisakoira, ja sen kontaktiopetteluajat on jo takanapäin, joten se ei enää siis vahvista opetettua toimintoa kisoihin, niinkun S tällä hetkellä tekee. A:ta se on nyt tosiaan vähän kokeillut, ja aionkin seuraavissa kisoissa ottaa koko A:n uusiksi jos tulee noin rumasti (postauksessakin mainitsin asiasta), jotta mudi palaa taas maan pinnalle asian suhteen. :)

      Poista
  4. Sait sillon joskus paskamyrskyn niskaas kun vedit kaikki kuvat niillä filttereillä. Et tee sitä näköjään enää, miks? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkoinhan mä sitä vielä sen jälkeenkin, mutta ei vaan ole ollut enää sellaista fiilistä niiden kanssa. :D

      Poista
  5. Sulla on aivan mahtava blogi! olenseurannut tätä jo pitkään ja tein nyt oman koirablogini jos haluut käy lukee tahmatassutkurnivatmassut.blogspot.fi eikä lukijakskaan liittyminen huono asia ois :D

    VastaaPoista
  6. en tiiä miks mutta jossain sun kuvissa koiran silmät näyttää niiku lelun silmitä o.O

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!