24. elokuuta 2014

Somerolla paimentamassa

"Mä häluun mennä jo !!"

Eilen käytiin paimentamassa Didin ja Skitson isän omistajan järjestämässä paimennustapahtumassa, jonne pääsi kaikki Pieksun ja Pihkan sukulaiset. Toisin sanoen, Somero oli täynnä mudeja ja shelttejä. Meiltä mukaan pääsi paimentamaan kaikki muudelit. Ja hienosti paimensivatkin!

Ensimmäisellä kierroksella lampaita oli neljä. Skitso lähti meidän porukasta ensimmäisenä liinan kanssa aitaukseen. Skitso oli lampaista erittäin kiinnostunut ja teki erittäin hyvin ja keskittyneesti, hyvin se teki jo omiakin ratkaisuja, esim. mitä kautta lähtee kiertämään ja miten palauttaa lampaan itsenäisesti laumaan. Liina oli kyllä tarpeen - kyllä sillä välillä meinasi keittää vähän yli, jos lampaat lähti oikein reippaasti liikeelle, tämäkin tapahtui vain kerran. Hienoa, keskittynyttä tekemistä, ja kouluttajamme kehui Ipaa oikein lupaavaksi! Skitso teki ihan todella hyvin ensimmäiseksi paimennuskerraksi. Toisella kerralla lampaiden määrä nousi yhdeksään. Alussa meinasi tulla vähän hätä, että miten näitä on näin paljon, mutta varsinkin lopussa S teki taas tosi hyvin ja keskittyneesti! Liina oli mulla melkein koko ajan ihan löysällä niin että olin itse kauempana ja S teki toooosi hienosti ilman mun tukea!

Raivo yllätti tekemisellään meidät kaikki. Sillä(kin) oli alusta asti hyvä tatsi ja se jaksoi erittäin hyvin pitää mielenkiinnon koko ajan lampaissa. Se ei kertaakaan kiihtynyt, ja ajoi eksyneetkin lampaat todella hyvin takaisin Aika hyvin ensikertalaiselta! Toisella kierroksella Raivo teki yhdeksällä lampaalla ihan ilmiömäisen hyvin! Raivo teki todella hyvin omia ratkaisuja, ajoi eksyneet takaisin maltillisesti ja tosi taitavasti, ja jos oli pattitilanne, se selvisi niistä itsenäisesti ja sai lampaat liikkeelle.

Didi on kerran aikaisemminkin ollut lampaita katsomassa. Didi teki molemmat kierrokset hienosti, viimeisellä kierroksella väsymys painoi, mutta D ajoi lapaita kyllä hyvin eteenpäin, eikä tarvinnut paljoakaan mun apua. Pattitilanteet se selvitti tosi hyvin, mutta lampaiden palauttamisessa se oli vähän hätäinen.

Paimennuksen jälkeen otettiin yhteiskuvia ja herkuteltiin. Oli todella mukava päivä ja oli kiva nähdä mudisukulaisia!
"Mää. Mää. Määäääääääää. Mums."

3 kommenttia:

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!