8. huhtikuuta 2016

Tapahtuipa kerran pääsiäisenä

Tän koiran ilme <3 Kuvat otettu 2.4, nykyään ei enää lunta tosiaankaan paljoa löydy, nopasti sulaa.
Pitkäperjantaina lähdettiin aamusta ajamaan kohti Jyväskylää, jossa Skitso juoksisi lauantaina neljä rataa ja Didi kaksi, tarjolla oli siis kaksi hypäriä ja kaksi agirataa. Kerrankin oltiin paikalla jopa hyvissä ajoin, ja kerkesin käydä oikein hyvän lenkin muudelien kanssa, ja porukka käyttäytyi niin hienosti, vaikka yleensä porukassa tyhmyys tiivistyy, kirjaimellisesti. :P 

Ekalle hypärille lähtiessä, jota tuomaroi Anders Virtanen, oli siis oikein hyvä fiilis ja oli oikeasti siistiä päästä kisaamaan. Skitso juoksi ennen Didiä, ja puolet radasta sujui ihan suht hyvin, vaikkakin olo ton koiran kanssa todellakin oli kuin veitsenterällä, ja se sitten kostautui kepeillä, kun jätin sen ihan yksin pujotteleemaan, eikä se malttanut ja hyppäsi yhden hypyn mennessään. Vielä kielto putkelta tuli matkaan, mutta muuten rata oli puhdas, vaikka oma olo oli ihan kuin olisin vieläkin ollut sielä lähtökuopissa kun mudi painaa jo menemään. :D

Didi painoi radalta oikein hyvän nolla. Jyväskylän pohja ei koskaan ole oikein sopinut Didille ja paljon se suti, mutta ainakin pujottelu oikein nopea ja näppärä! SERT meni kuitenkin valitettavasti taas nenän eestä, metsästys siis jatkui tämänkin jälkeen. Alkoi jo vähän naurattaa, että aina on joku meitä nopeampi ja sadasosan parempi. :D Ehkä se valioitumisserti tulee sitten joskus kolmen vuoden päästä?

Eka aksarata oli myös Andersin käsialaa. Radassa oli mukavasti haastetta, mutta silti tämäkin olis sujuvan oloinen ja luontevasti eteni kuitenkin. Skitson kanssa rata  menikin muuten hyvin, mutta keppien jälkeen menin lähemmäs hyppyä kun oli tarkoitus, jonka johdosta olin aavistuksen myöhässä päällejuoksussa ja rima tuli alas. Radan jälkeen oli lähinnä huvittunut fiilis, että joka tuolla ylhäällä ei oikeasti halua että me saadaan niitä nolla. :P No ei, siintäkin päästiin yli, ja siistiä meillä oli! Tämä rata löytyy tokana tuosta videosta.

Toiselle aksaradalle vaihtui jo tuomari, ja Eeva-Liisa Pohjanen tuomaroi sitten kaksi vikaa rataa. Tämäkin rata oli suht etenevä ja kovaa sai mennä koko ajan. Keinulla Skitso kuumui siintä kun mä riehuin kaikkea ylimääräistä, ja meinasi tulla vähän liukkaasti. Kepeillä ilmeisesti Ketun häntä meinasi ottaa kanssa vähän kiinni, ja A:lle mun ei todellakaan ollut tarkoitus tehdä leikkausta, mutta päästiin kuin päästiinkin nollana maaliin! Ihan huippua, nyt saataisiin edes yksi aksanolla reissusta matkaan, ajattelin radan jälkeen. ;) Skitso oli huipputaitava, ohjaaja vähän astetta huonompi. Raivo ja äiti vetäisi tältä radalta muuten myös kolmosten ekan nollan sijoittuen heti Skitson perään toiseksi! Huippua!

Hypäri hajosi Skitson kanssa heti alussa siihen, kun Kettu ei kuunnellut vastakäännöstä vaan ryntäsi suoraan lähimpään putkeen minkä näki. Hups.

Didi puolestaan juoksi pussin ohi, kun käännös meni vähän pitkäksi ja luotin koiraan vähän liikaa, niin juoksi sitten mun vastakkaiselta puolelta sen ohi. Voisi sitä vaikka ohjatakin joskus?

Yö vietettiin mudityttö Riesan ja hänen palvelijoidensa kanssa, Riesalla on siis sama emä kuin Dipsillä ja Riesan isä on Skitson veli, eli sukulaistyttö tämäkin. :) Yö meni oikein leppoisasti, ja aamulla olikin hyvin aikaa heräillä ja laitella kamat kasaan, kun yöpaikka oli ihan kisapaikan lähellä.

Toisesta päivästä en enää sen isompia sepustuksia jaksaa laitella, kisattiin kolme aksaa ja yksi hyppyrata. Skitso koitteli harjoittaa sellaista toimintaa ekalla radalla kuin lähdöstä karkaaminen, jonka johdosta käveltiin sitten pois radalta. Olin ihan hiljaa, enkä sanonut Skitsolle mitään, enkä oikeasti uskonut tolla olevan tuollaiseen luupäähän mitään vaikutusta, mutta niin se vaan kökötti loppupäivän kun tatti lähdössä, osaa se näköjään yllättääkin! Kolmelta seuraavalta radalta tuli HYL (yhden esteen ohi, muuten puhdas, aaaargh), 15 (taisi olla kaksi kieltoa ja yksi rima, taas päällejuoksusta...) ja vikalta hypäriltä sitten vitonen, rima kepeille mennessä, en tiedä johtuko siintä että mä juoksin ihan oudosti ja heiluttelin käsiä miten sattuu, joten saattoi tosiaan johtua siintä, Tällä radalla Skitso tuli kuitenkin toiseksi, ja voittettiinpa viimevuoden suomenmestari vauhdissa, jolle tuli myös rima alas ihan sairaan paljon paremmalla radalla kuin meillä, oli aika siistiä, pakko myöntää. :D Raivo sai myös yhden aksanollan lisää tuona päivänä, tupla oli vikan esteen ohituksen päässä, ei se noillakaan aina hirveän helppoa ole. :D Raivo on niin hiiiiirveän kiltti mutta samalla hullu, että ihan kateeksi käy. ;)

Ei siinä muuta kun että hirveästi ei tuloksia jäänyt viikonlopusta käteen, mutta sitäkin enemmän hyvää fiilistä ja kokemusta. Didin kanssa ei oikeastaan olisi tarvinnut vetää yhtäkään rataa, mutta tietenkin mä halusin muutaman radan mammamutin kanssa fiilistellä, ja Skitson kanssa koitettiin tavoitella sitä tuplaa, tällä kertaa se jäi riman päähän. Sellasta sattuu, ja oli meillä niin siistiä, maailman parasta päästä vetämään aksaa just noiden kavereiden kanssa. :)
Kannattaa ehdottomasti käydä tykkäilemässä meidän facesivusta (The Mutiaiset), sinne oon vihdoin saanut oikeesti aktiivisemmin päivitettyä kaikkea!
Äiti kävi myös sunnuntaina muudelien kanssa Imatralla näyttelemässä, itse en enää jaksanut lähteä paikan päälle. Didi ROP, Skitso ERI2, SA, PN3 ja vara-CACIB ja Raivo ERI2 SA PU2 vara-CACIB, ei siis turha reissu ollenkaan, nyt voidaan sitten rauhassa heittää turkit matkan varrelle ja nauttia nakusta kesästä. :D Tiialle suurkiitokset viiiielä tätäkin kautta Kettutytön esittämisestä!

Nyt ollaankin pidetty ja pidetään koko huhtikuu aksataukoa, tokavikalla viikolla meillä tosin on JEO-leiri, jonne ollaan menossa. On tehnyt oikein hyvää olla tekemättä yhtään mitään aksaan liittyvää ja vaan samoilla metsissä, ja nauttia elämästä ilman paineita ja ihan rauhassa. Mullakin on ollut hiukan rennompi kausi nyt koulussa koko huhtikuun, kun sitten taas toukokuussa pitää painaa enemmän, niin ollut ihanaa vaan huilata ja olla. Ja meidän kesän treenikenttä alkaa olla jo kohta kokonaan sula!! Märkä se vielä on ja sen kuivumista ootellaan varmaan toinen kuukausi (...) mutta pikkuhiljaa. ;)
Normaali ja sillee.

5 kommenttia:

  1. Aivan mahdottoman hienoa menoa.... ei voi olla muuta kuin kateellinen.
    Teetkö minkäänlaista este treenejä/vahvistuksia koskaan? Jos teet niin voisitko heittää vinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :')
      Sillon ku nää kaikki oli nuorempia, niin opetin ne hakemaan esteitä silleen, että mä istuin itse vaan maassa ja koira käveli esteen läpi, tai kiersi siivekkeen. Sen jälkeen mentiin vaan kauan suuuuuoraan, että saatiin vauhtia eikä kääntyilty turhia. Esteosaamista tietenkin pitää aina vahvistella, Didin kanssa en tosin oikeastaan sitä enää tee, sillä ei enää hirveästi ole enää mitään vahvisteltavaa, paitsi se A. :D Skitson kanssa erityisesti puomi kaipaa vahvistelua, ja sen kanssa nyt muutenkin esteosaaminen tarvitsee vahvistelua, että siintä tulisi oikeasti vahva. Raivon tarvitsee vahvistelua vähän kaikessa. :D

      Poista
  2. Näin btw ratsastatko vielä? Kauan ratsastit tai oot ratsastanu? Jos oot lopettanu nii miksi lopetit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsasin seitsemän vuotta, nykyään en enää. :) Pikkuhiljaa vaan kasvoin ulos siintä kun koirajutut alkoi viedä niin paljon aikaa.

      Poista
  3. Tolle sun ratsastukselle on käyny sama ku mulle :D ratsastin seittemän vuotta kunnes toi koira alko viedä kaiken ajan ja tietty pääsin harrastaa tosissaan agii

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!