15. syyskuuta 2015

FitDog Agilitytiimi 11.-13.9

Joku oli vähän onnellinen syksyn ekoista peltoiluista!
Joku varmaan muistaa, kun aikaisemmin kesällä mainitsin bloginkin puolella, että syksy tuo mukanaan paljon uusia tuulia, ja tämä oli yksi niistä. Fidari alkoi nimittäin viime viikonloppuna, perjantaina tarkemmin sanottuna! Äiti tuli hakemaan mut suoraan koulusta, ja aloitusluento alkoi Vantaalla puoli kuudelta. Tiimi esittäytyi ensin ja käytiin vähän käytännön asioita läpi. AgilityAkatemia toimi siis meidän treenipaikkana, ja luennot/fysiikka oli muutamilla kouluilla hallin lähellä. Tehtiin myös muutamia tutustumistehtäviä, ja porukka vaikutti kyllä jo tuolloin hurjan kivalta! Tämän jälkeen Isabelle Orenius Emanuelsson piti meille kontaktiluennon, jossa hän kävi läpi nopeasti pysärikontaktit, ja siirtyi sitten puhumaan laajemmin juoksareista ja eroista pysärin ja juoksarin välillä. Hän otti esille mm. sen, että hänen mielestään juoksari oli paljon helpompi ja nopeampi opettaa kuin pysäri, ja hän pitää juoksarista paljon enemmän vauhdin ja "mustavalkoisuuden" takia. Kriteeri on aina sama (juokse kovaa päähän asti), kun taas pysärissä ainakin 98% ihmisistä kriteeri vaihtelee aina välillä, riippuen kisaako aina kyläkisoissa, vai tähtääkö arvokisoihin. Ei kukaan MM-kisoissa puhtaan radan ollessa alla pyydä täydellistä pysäriä koiraltaan. Myös Isabelle vannoi paljon Manners Minderin nimeen, ja niiiin moni juoksukontaktitreenaja (yhtenä esimerkkinä Jenny Damm) on vannonut tuon laitteen nimeen, että se lähti nyt tilaukseen Skitson juoksukontaktitreeniä auttamaan ja kehittämään eteenpäin. Jännääää!

Tämän jälkeen käytiin Jumbossa kaupassa ja tankkamassa, jonka jälkeen ajettiin Akatemialle laittamaan vaunu parkkiin. Aika nopeasti käytiin nukkumaan kunhan saatiin "pakolliset" jutut hoidettua, sillä aamulla oli aikainen herätys.

Lauantaiaamu alkoi Marjon spyykeluennolla. Oltiin peinryhmissä, ja puolisentoista tuntia juteltiin vähän kaikesta maan ja taivaan välillä. Kotiläksyäkin tuli, ja lähinnä omia ominaisuuksia purettiin.

Psyykkeen jälkeen oli vuorossa Jennan treeni, jossa katsottiin lähinnä erikoisesteosaamista. Videolta näkyy todella paljon treenistä, mutta näin lyhesti tiivistettynä: erikosiesteillä ei mitään ongelmaa, mutta "kotiläksyksi" tuli treenata varsinkin pituudelle lukittumista.

Isabellen treeni oli heti Jennan perään, ja meinattiin kyllä ihan huolella kuolla Skitson kanssa. :D Isabelle oli kouluttajana mulle tosiaan ihan uusi, mutta ihan huippu! Pisti kunnolla juoksemaan ja antamaan ihan kaikkensa, ja Isabellen tyylissä ohjata on paljon tosi hyviä piirteitä joista tykkäsin, ja hän arvostaa paljon selkeyttä ja mustavalkoisuutta, mihin olen itsekin aina yrittänyt keskittyä. Videolta näkee taas paljon treenistä, tolla vikalla kierroksella oltiin molemmat aika tehokkaasti poikki. :D

Illalla oli vielä Jerryn lihaskuntotesti, jossa oli vatsat, selät, punnerukset ja kyykyt, sekä eräänlainen ketteryysrata, joka meni näistä parhainten. Jerryn fysiikan jälkeen mä menin ihan itsekseni polskimaan Flamingon kylpylään siksi aikaa kun äiti kävi katsomassa Kätilön, ja oli kyllä ihanaa päästä kunnolla rentoutumaan ja peseytymään! Syötiin myös illallista Flamingossa, ja paljon tuttuja oli paikalla Suomen maajoukkueen ollessa myös Flamingossa yötä.

Sunnuntaiaamun treenit alkoi vasta 10:30, mutta me herättiin jo ajoissa ja valmistauduttiin ihan rauhassa, jonka jälkeen käytiin Starbucksissa aamupalalla, pitäähän sekin nyt joskus kokea hei! Aamun eka treeni oli Jennan treeni, jossa sai valita treenaako kontakteja vai keppejä. Treenattiin Skitson kanssa juoksupuomia, jossa vaihdettiin boksi pumpperiin, jotta Skitso voisi edetä rennommilla askelilla. Skitsolla on aika matala ja pitkä askel, joka on juoksaripuomille tooodella hyvä. Skitso ottikin aivan todella nättejä osumia, joten huippufiilis jäi!

Juhan treeni oli puolestaan viikonlopun viimeinen, ja videolta näkyy taas suurin osa treenistä. Päällejuoksuja hiottiin jonkin verran, ja ton ekan putken jälkeen olevalle hypylle lähetystä jouduttiin vähän vahvistamaan. Juha oli myös kouluttajana oikein mukava, positiivinen mutta tarkka.

Fysiikassa oli 2x300m 4min palautuksella. Ekan juoksin 51,27s ja toisen 51,37s, vähän huononi toisella siis, mutta molemmilla annoin kyllä niin paljon kuin pystyin. Koneelta vertasin vähän muihin, ja näytti olevan kyllä hyvä aika muihin verattuuna. Fysiikan jälkeen oli vielä Marjon spyyke, jossa tällä kertaa käytiin läpi tavoitteita. Myös Skitson ja mun tavoitteet tälle vuodelle tuli vihdoin kirjattua ylös ihan kunnolla ylös, ja myös asioita mitä ne tavoitteet vaatii ja mikä niistä voisi mahdollisesti estää onnistumasta.

Viikonlopusta jäi aivan loistava fiilis, kiitos Appelsiinit ja Päärynät aivan huikeasta ryhmähengestä ja tsemppaamisesta, huipuille kouluttajille opettamisesta, Marjolle ja Jerrylle tärkeästä työstä, sekä tietysti huipulle koordinaatiolle homman pitämisestä huipusti kasassa, tuskin maltan odottaa ensi leiriä!

Me lähdetään huomenna Saksaan Lisa Frickin ja Tereza Králován seminaariin Skitson kanssa, ja koska lautalla matkataan, palailen blogin pariin vasta todennäköisesti viikon päästä. Siihen asti adios!

6 kommenttia:

  1. Vähän ootte nopeita! Olis kiva saada postausta tosta Manners Minderista, kun sen itsellesi saat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja varmasti teen sitten tosiaan kun saapuu!

      Poista
  2. Hitto miten nopeita ja taitavia ootte! Vähän oli mukava katsoa videota. Vauuu! <3

    VastaaPoista
  3. Täällä on sulle haaste: http://chocochilinchillailua.blogspot.fi/2015/09/suurin-saavutus.html

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!