23. helmikuuta 2015

Opitaan kantapään kautta

Keskiviikon ohjattujen rata alhaalla. Keskiviikkona treenasi Didi. Kepeille koitin ensin leikaten, meni ekaan väliin vasemmalta. Vähän aikaan väännettiin ja treenattiin, niin saatiin kepitkin toimimaan. :) Yhelletoista pystyin lähettämään aika kaukaa, kahdelletoista leikkaus. Muuten menikin rata tosi hyvin! Ryhmä oli aikataulusta myöhässä, ja hirveästi ihmisiä koirineen kerääntyi ahtaaseen tilaan. Didi selkeästi vähän ahdistui, mutta pienen muistuttelun jälkeen keräsi itsensä hyvin rataa varten. Pelleili ahdistumisen takia lähdössä, mutta saatiin sitten loppujen lopuksi hyvä rata tehtyä hyvällä fiiliksellä.

Torstaina Skitson kanssa samaa rataa. Tais olla aika samat ongelmat kun Didinkin kanssa! Seittemäätoista Skii ei oikein hakenut, vaan oikas suoraan tolle viereiselle hypylle. Kun korjatiin mun juoksulinjaa, niin saatiin sekin toimimaan. Kaheltakympiltä meni muutaman kerran putkeen, mutta linjaamalla saatiin sekin korjattua, ja Skitso pinkoi nätisti puomille.


Viikkorata
Perjantaina lähettiin heti mun koulun loputtua (hiihtoloma woopwoop!!) ajamaan pitkästä aikaa Turkuun. Tällä kertaa ollaan osallisena Elinan tavoitteellisten junnujen agiryhmässä Skitson kanssa. Meni tosi hyvin! Mulla on itselläni suurin ongelma se, etten muista pitää sitä kontaktia koiraan, ja silloin ne virheet Skitson kanssa tulee. Skitso teki just niinkun pyysin, ja oli muutenkin oikein hyvin kuulolla ja kiltillä päällä.

Videolta näkee aika paljon, mutta kirjottelen tähän vähän omia ajatuksia:
  • Pidä se kontakti. Sun pitää nähdä esteen lukitus ja koiran laskeutuminen, muuten oot ongelmissa!
  • Tee kaikki ohjaukset ajoissa. Sen valssin tai sokkarin tai jaakotuksen tai minkä vaan pitää olla ajoissa valmis, niin koirakin kerkee reagoimaan sun ohjauksiin.
  • Linjaa. Linjaa. Linjaa. Edelleen: ohjaa linjoja, älä esteitä. Tää on sellanen perusasia mikä mulla on jo aika hyvin hallussa, mutta välillä se aina nopean koiran kanssa unohtuu "ku pitäis mennä niin sairaan kovaa".
  • Palkkaa takaaleikkaukista ja siintä, ettei se lähde jahtaamaan sua, vaan keskittyy omaan hommaansa.
  • Valssit putkilla pitää olla ihan yhtä ajoissa kuin esteilläkin, eli ennen kuin koira on putkessa.
  • Anna sille koiralle tilaa tehdä niitä omia hommiaan.
Elina kehui kovasti meidän tekemistä, ja että ollaan menty hirveästi eteenpäin tiiminä. Pikkuhiljaa se yhteistyö Skitsonkin kanssa alkaa pelaamaan!

Lähdettiin heti valkan jälkeen Hyvinkään ABC:n kautta vaunulle nukkumaan, sillä huomenna olisi kolme rataa kolmen kuukauden tauon jälkeen Tipsun kanssa!

Lauantaina tosiaan sitten kisat Kirkkonummella. Eka rata vaikutti oikein kivalta kolmosluokan radalta, eikä siinä oikeastaan ollut mitään ihmeellistä. Mudi kuitenkin karkasi puomilta, ja palautin sen sinne, josta sitten HYL. Meni vielä aalle putken sijasta, kun mun vekki oli pahasti myöhässä. Toka agirata oli myös tosi kiva, ja muuten puhdas, mutta palautin taas puomille. Ehkä se kohta tajuaa, ettei sieltä ole lupaa juosta läpi. :P Muuten oli ihan siistiä menoa, joissakin kohdissa mun ohjaukset oli vähän myöhässä. Vikaa hyppyrataa tuli videolle ensimmäiset neljä sekuntia, koska puhelimesta loppui tila kesken. Hyllytettiin kolmanneksi vikalla esteelle, kun olin myöhässä pakkovalssini kanssa, joten D ihan ymmärrettävästi hyppäsi esteen suoraan. Muuten tosi sujuvaa, enkä ollut myöhässä kun siellä lopussa!

Käytiin Sinillä ja Vesalla syömässä ruokaa ja ottamassa tunnin päikkärit, siintä sitten suunnattiin Selloon, ostin muistaakseni puhelimeen kuoren, kaksi paitaa, shortsit, yhdet superhalvat ja nätit tennarit kesää varten, ja juomapullon.

Illasta suunnattiin vielä Netalle, jossa oli myös Tiia Biitin ja Bettyn kanssa. Oltiin hetki koirien kanssa Netan aidatulla pihalla, josta sitten sisälle. Helposti meni se kaksi tuntia vaan koirista jutellen, en kyllä huomannut ajan kulua yhtään. :D Skitso oli koko illan omissa oloissaan mun tai Netan vieressä maaten/istuen.

Sunnuntaina oli Skitson vuoro kisata! Ensimmäisen radan valssi kepeille levähti ihan käsiin, josta kielto. Ohjasin tokavikan hypyn äärimmäisen huonosti, joten Skii tuli sen takaisin. Kaikki kontaktit oli todella hienot, hyvä Skitso! Toka agilityrata kosahti renkaalle, kun olin liikaa koiraa edellä. Kerkesi aalle, joten HYL. Loppurata menikin oikein hyvin ilman suurempia kommelluksia. keppien valssi oli taas multa huooooono. Vika rata oli todella hyvä pussille asti (lukuunottamatta huonoa valssia kepeille), josta kuitenkin tultiin ohi, koska unohdin sen kontaktin koiraan. Monet koirat tuli pussin ohi, oli ykkösille aika vaikea lähestyminen lyhyellä välillä. Skitso kuitenkin voitti radan vitosesta huolimatta. Tästä on erittäin hyvä jatkaa, kyllä me sinne kakkosiin noustaan kun ollaan valmiita. :) Maksien  (nopea!) nollavoittajabortsu teki radan aikaan 26s ja jotain. Skitso juoksi aikaan 31s ja jotain, ja kun siintä vähentää sellaset viisi sekuntia korjailujen vuoksi, niin kyllä se aika pirun kovaa vetää. :D


Tällä viikolla mulla on hiihtoloma, joten käydään hallilla ahkerasti. Perjantaina lähdetään taas Rukalle viikon lomalle kera koirien ja Tiian kahden bortsuherran, luksusta! Oon tällä hetkellä flunssassa, onnistun aina saamaan Helsingistä jonkun pirun taudin, ei kiva!
Äiti 4v 5kk ja poika 1v 4kk ♥

4 kommenttia:

  1. IIhania kuvia , ja kiva postaus ! :)

    http//papupataa.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Hienostihan ne menee! Mudi kiinnostaa kovasti rotuna, varsinkin kun mudeilla on myös nuo pk-oikeudet! :) Osaisitko sanoa sinun mielestäsi hyviä mudi kasvattajia? Etsinnässä olisi vuoden tai parin päästä pentu josta olisi melkeenpä joka lähtöön! mm. näyttelyt, toko, agi jne jne.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Suomessa ei ihan hirveän monta mudikenneliä ole, joista olisin valmis mudin ostamaan, mutta voin suositella seuraavia: Mustantassun, Takkutukan ja Vimmatun. Tsemppiä tulevaisuuteen. :)

      Poista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!