13. lokakuuta 2013

En välitä vaikket osaisi, olet silti maailman paras


Me tosiaan treenattiin Skitson kanssa viikonloppuna. Ja paljon treenatiikin. Agia, tokoa, flyballia, kehäkäyttäytymistä, vetoa ... Mukaan mahtui kaikenlaista.


Lauantaina tehtiin agia, kehäkäyttäytymistä ja tokoa. Aloitettiin näyttelytreenillä, olen nimittäin alkanut stressata hirveästi Voittajaa ja kehää. Lähinnä sitä, miten tuo liikkuu. Tulin sitten siihen tulokseen, että antaa olla. Ihan sama mitä se tekee, pomppikoot tai heitelköön vaikka voltteja, antaa olla. Olkoot oma skitsomainen itsensä. Sellaisena mä siintä pidän. Skitsona. 

Tuskattuttavien kehäreenien jälkeen siiryttiin sitten meidän molempien lempilajiin: agiin! Ollaan ruvettu treenaamaan nyt kontakteja ihan tosissamme ja nyt meillä on valmis A. Puomista puuttuu 2on-2off ja keinussa me ollaan menossa siinä, että Skitso juoksee päähän asti namille, mutta keinu pysyy paikoillaan. Ja hyvä niin. Tehtiin tosiaan ensimmäisenä keinua edellä mainitulla tavalla, ja hyvin meni! Skii juoksee päähän asti täysillä, ja sen silmistä näkee, että se nauttii. Nauttii agista. Niin sen kuuluukin. Onnistuneiden keinutreenien jälkeen harjoiteltiin vain esteelle hakemista, haluan nimittäin Skitsosta nyt esteitä hakevan koiran, mitä Dee ei ole. No, onhan se ihan erinlainen jo nyt Deehen verrattuna. Hakee esteitä eikä paljon kysele, oikea asenne pikku kettuseni! Kyllä, liikaa en tätä vahvista, ettei siintä tule sitten sellainen aksakoira joka vain sinkoilee, eikä kuuntele ohjaajaa. Sellaista en halua. 

Niin, sitten toko. Tehtiin vain seuraamista ja perusasentoa lyhyissä pätkissä. Alkaa olla jo melko toimivat. Lisää treenausta vaan niihin, niin perusasentokaan ei ole enää niin vino !

Sunnuntaina putkijarrua. Saatiin Iidalta hyviä neuvoja putkijarruun, ja kyllä, toimii! Skii osaa erottaa ennen putkea tulevan sihahduksen ja "MENEMENE!" käskyn eron. Sen jälkeen me sitten tosiaan treenattiin paaaaaaljon vetoa. Aluksi hiekalla täyteyllä muovipullolla ja sen jälkeen korilla jossa oli kiviä. Täytyy sanoa, että on mulla käsissäni taitava koira. Tajusi heti homman idean ja veti ihan innoissaan häntä heiluen. Tätä meidän on siis jatkettava jatkossakin! Täytyypi vielä kehaista noita meillä käytössä olevia valjaita, Rukka - valjaat siis kyseessä ja on ollut ihan pirun hyvät! Juostaa edestä mutta tukee erittäin hyvin rintakehää ja koko kroppaa, suosittelen siis kaikille. 

Ollaan Skitson kanssa muutenkin tosi hyvällä mallilla, on se vaan hirveän viisas pahviaivo. Kun tulen koulusta kotiin sen häntä heiluu kun hyrrä ja ei riemulla ole rajaa, mutta SILTI kun se tekee töitä se keskittyy ihan loistavasti häntä heiluen, ihastuttava kettu kerta kaikkiian.

paria päivää vaille 10kk

5 kommenttia:

  1. Skitso kuulostaa kyllä ihan samanlaiselta kuin Csilla, se olisi aina häntä heiluen valmis tekemään hommia! :)

    VastaaPoista
  2. Sain kunnian olla 100. lukija, jee :D Sulla on tosi kauniita koiria ja hieno blogi, olen tyytyväinen että löysin tieni tänne. Vaikka en juurikaan treenaa mitään koirani kanssa, osaat kuvailla teidän treenejä jotenkin niin eläväisesti ja selkeästi että postauksiasi on ilo lukea.

    VastaaPoista
  3. Uusi banneri. On ihana! Ulkoasu on myös ihan kiva, mutta tekstin taakse valkoinen tausta niin sitä on helpompi lukea! :)

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!