26. marraskuuta 2016

Tereza Králován koulutus 24.11

Torstaina oli se niin kauan odotettu päivä, kun päästiin Didin kanssa Terezan valkkaan. Skitsonhan nyt oli alunperin tarkoitus olla paikalla, mutta hänellä oli nyt ihan hyvä syy jäädä kotiin lötköttelemään sohvalle. ;)

Keskiviikkoiltana startattiin auto kohti Helsinkiä, jossa oltiin yö. Aamulla sunnattiin sitten n. kahdekan aikaan kohti Turkua ja Kiva-areenaa, jossa oltiin hyvissä ajoin niin, että kerettiin hyvin koirat sekä itsemme lämpätä. Rakennettiin rata, ja aloitettiinkin 20 esteen lämppäradalla, jossa Tereza halusi lähinnä nähdä meidän tasoamme, osaamistamme ja tyyliämme. Tämä rata näkyy videolla vikana.

Didin kanssa käytiin lähinnä noita valsseja läpi. Alussa ohjaaja teki valssit miljoona vuotta myöhässä, ja aina välillä Didi ei sitten kunnioittanut mun ohjausta yhtään. Todettiin, että Didin kanssa mun pitää ihan oikeasti kääntyä valsseissa suoraan sitä vasten, että saan kääntymään kunnolla. Noin muuten ei tässä radassa ollut meille mitään sen suurempaa ongelmaa.

Kun kaikki olivat kerran tehneet lämppäradan, oli aika sitten muutta numeroita sen varsinaisen treeniradan mukaiseksi. Tutustuttiin ensin yksin rataan, ja sen jälkeen käytiin homma Terezan kanssa läpi. 35 esteen kevyt veto sisälsi vaikka mitä haasteita, ja Tereza halusikin, että tehdään hommaa pätkissä.

Didin kanssa oikeastaan ensimmäiset ongelmat tuli tuossa toisessa putken ohituksessa, joka näkyy tuossa videollakin. Sen jälkeen kun tuli nuo kaksi jaakotushyppyä, tuli esille se vanha ongelma, ettei Didi hyppää. Johtui varmasti siitäkin, että koira oli jo väsynyt, ja siihen kun lisätään epäselvä ohjaaja, soppa on valmis. Saatin homma toimimaan, kun käytin oikeasti selkeää ohjausta, enkä mitään välimuotoa. Yhden kerran mokasin myös ton tilanteen jälkeisen päällejuoksun hätäilemällä.  Se oli kiva kuulla, että Terezan mielestä olin valinnut kaikkiin kohtiin ihan järkevät ja toimivat ohjausratkaisut! :D

Kerran Didi myös ampaisi puomin sijasta putkeen, kun itse jatkoin liikettä liian aikaisin, mutta kun seisoin rauhassa paikallani ja käskytin, mudi meni kiltisti puomille.

Joskus on semmoisia koulutuksia, kun tajuaa, miten pirun väärin on osannut luoda Didille pohjat aksaan, ja se edelleen näkyy tietyissä asioissa. Puhuttiin samalla kun käytiin rataa läpi pohjien luomisesta, siitä miten Terezalla on esimerkiksi ihan oma käsky sille, kun koiran täytyy koota itseään ennen hyppyä, ja oma käsky sille, kun pitää tulla suoraan kuono eellä käteen kiinni, ja silloin Say ohittaa ihan mitä vaan. Junnukoirien pohjien luominen on mun mielestä ihan pirun kiinnostava ja tärkeäkin aihe, ja olisin oikeasti voinut kuunnella näitä asioita Tereza suusta koko koulutuksen. Onneksi Skipan kanssa oon osannut tehdä jo asiat vähän paremmin, ja Skitso osaakin suurimman osa  näistä perusasioista. Mä en oikeasti enää malttaisi oottaa, että päästään jatkamaan Skipan kanssa hommia, mutta vielä on monta kuukautta odottelua tiedossa! Mua oikeastaan vähän kiinnostaisi kirjoittaa postausta tästä aiheesta, kiinnostaisiko ketään lukea?

Muutenkin noin yleisesti aivan huippu koulutus, pää täynnä inspiraatiota, ja Didi oli mahtava!

Iha todella tiivistetty video, tässä vain pari pätkää.

Ja mitäs sille mammakoiralle sitten kuuluu? Skitso esittelee mahaansa joka välissä, ja raukka alkaakin näyttää jo ihan kevyesti ilmapallolle. Pennuilla on nyt jo ihan valtavat bileet koko ajan siellä masussa, Stefanin kasvattaja nauroikin, että ei ole ihme tästä yhdistelmästä. Eipä tosiaan, vähän pelottaa jo valmiiksi... :D Pentulaatikkoa alettiin aamulla asentelemaan ja illalla pistetään loppuun, niille jotka ei Didin pentuetta muista/tiedä, meidän pentulaatikkoahan ei ihan viidessä minuutissa laiteta. .D Harmi, ettei mulla ole enää kuvaa tallella, mutta laitan sen vaikka sitten illalla tähän (puolet pentulaatikosta!). Alla tuoreet kuvat! Enää noin yhdeksän päivää <3
Yläkuva 26.11 ja alakuva 19.11, alkaa todellakin masu kasvamaan. :D
25.11, Skitso kehittelee iha hyvänkokoisia nisiä. :)

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti kiinnostaa! Mulla on tällä hetkellä 9 kk kakara, jonka kanssa oon tehnyt sekalaisesti vähän kaikkea mistä oon ajatellu olevan hyötyä harrastuksiin mutta oikeesti oon ihan pihalla XD

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!