7. syyskuuta 2015

When I get older, I'll be stronger

Viikko sitten lauantaina lähdettiin tyttöjen kanssa aikaisin aamulla junalla kohti Helsinkiä, suuntana HAU:n kisat Purina Centerillä. Lauantaina ja sunnuntaina olisi kolme rataa molemmille muudeleille, Didin kanssa tarkoitus keräillä nollia ja Skitson kanssa katsoa vähän miltä kolmoset tuntuu. Kisapaikalla olin joskus puoli yhdentoista aikaan tai vähän ennen, Vesa tuli hakemaan meidät asemalta, ja kerettiin katsoa Kirin molemmat radat. Tuloksilla ei tällä kertaa sen kummemmin kakkosissa juhlittu, mutta kaksikolla oli jo oikein pätevää menoa!

Kolmosten eka rata oli ulkona. En uskonut, että Skitson kanssa kyseisestä radasta tulisi mitään, mutta Didin kanssa siinä ei ollut oikein mitään vaikeaa. Skitso lähti tosi alussa, ja mudi oli valehtelematta kuin lentoon lähdössä, vähintään kuuhun asti. Onneksi eka rata oli kuitenkin hypäri, veikkaisin, että puomista ei tuossa mielentilassa olisi tullut mitään ... :P Onnistuttiin hyllyttämään jo kakkosen jälkeen, Skitso nimittäin ampaisi suoraan tuohon putkeen (näkyy Didin ekalla radalla videoissa), ja siihen putkeen oli, en tiedä, ehkä 10 metriä? 15metriä? Siis koira, ihan oikeasti? Milloinhan tää ohjaaja oppii, että toi koira voi oikeasti singota ihan minne tahansa ...

Didin kanssa rata menikin paremmin, ja tuloksena nolla sijalla kuusi. Tarvittavat sekunnit  sijoituksiin meni niissä muutamissa kohdissa, kun D kerkesi vähän kysellä, ja keppien jälkeen olisi ollut varmaan ihan järkevää tehdä pakkovalssi, niinkun tein Skitson kanssa. Videolla eka Didin rata.

Toinen rata näytti oikein kivalta ja siinä oli ihan riittävästi haastetta, näytti siltä, että Skitsonkin kanssa saatetaan selvitä. Puomin S otti hienosti, mutta heti puomin jälkeen hyppäsi esteen väärin päin, ja mä meinasin lentää selälleni. Jatkettiin rataa, mutta keinu uusittiin ja sitten kips kaps ulos radalta. Didi puolestaan teki myös oikein vauhdikkaan ja todella hyvältä tuntuvan nollan, jolla sijoituttiinkin toiseksi! Vaan sekunti hävittiin Sannille ja Stigille, joten kovaa vedettiin, huippuDimpu! :)

Vikalla radalla tiesin, ettei ainakan Skitson kanssa tule nollaa ihan pelkästään todella voimakkaan putki-puomierottelun tarpeen takia, jota ei olla treenattu melkein yhtään. Se ei kuitenkaan ollut eka kohta johon meillä kosahti, vaan tyhjään oleva pituus oli Skitsolle iiiiiiihan liian vaikea juttu. Puomin otti taas hienosti, joten siihen olin tyytyväinen! Didin kanssa puolestaan sujui rata muuten hyvin, mutta Didi, siis Didi ampaisi putkeen puomin sijaan! Didi, jolla on järkyttävän vahva erottelu! Videolta katsottuna Didi kuitenkin hyppäsi melkein putken eteen, joten ihan ymmärrettävää, että se sinne pinkaisi.

Illalla käytiin Sinin ja Vesan kanssa sekä kaikkien koirien kanssa vielä jonkinnäköisellä ulkoilureitillä, joka oli ihan metsän keskellä, ja sisälsi pienen lammen/järven. Koirilla ainakin oli hirrrrveän hauskaa, ja mudit ui iiiiihan hulluna. Skitso oli jossain kohtaa pakko ottaa kiinni, ettei se ihan jumiin vedä itseään, hölmö ui nimittäin putkeen minuuttitolkulla vaan uimisen ilosta ... Illalla oli kyllä hyvin väsyneitä muudeleita sohvalla mun kanssa nukkumassa. ;) Kuvista tuli ihan järkyttävän huonoja hämärän takia (oltiin melkoisen myöhään liikkeellä...), mutta tässä nyt muutama.
Sunnuntaina oli myös samanlainen kisapäivä, joskus ihan vähän kymmenen jälkeen mentiin katsomaan Kirin ratoja, ja mä vaan koomailin ympäri kisapaikkaa kirpeässä ilmassa. Mudit kävin myös juoksuttamassa Purinan lähistöllä, ja siellä on kyllä oikein kivat lenkkimaastot!

Meidän eka rata oli askarata sisällä, tästä on molempien radat tuolla videolla. Rata näytti kivalta ja sillä tavalla yksinkertaiselta, ettei Skitson kanssa ollut mitään suurta ongelmakohtaa, ja sanoinkin Sinille tutustumisen jälkeen, että "tästä saattaa tullakin jotain!". Skitson rata menikin ihan tooodella hyvin neljänneksi vikalle esteellä asti, renkaalle, jota ei kuitenkaan sitten tänään osattu. Skitso oli keinun jälkeen tosi kiinni mun kädessä, joten se ei selkeästi ihan keskittynyt kunnolla, joten renkaan välistä ampaisi suoraan putkeeeeeen. Vähän harmitti, mutta olin kuitenkin aivan järkyttävän tyytyväinen siihen, että mudi pysyi hallinnassa todella hyvin ja rata meni muuten kivasti!

Toinen rata (ei videolla) ei todellakaan näyttänyt helpolta, paljon ansaesteitä ja vääntöä, joten tiesin, että Skitson kanssa levähtää. Ensin juoksi yhden takaakierto-sokkarin läpi ohjaajan ollessa hätäinen, yhdeltä hypyltä kielto, ja vikaan ansaputkeen livahdettiin. Didin kanssa puolestaan tuli eka rima jostain syystä alas, ja Didikin livahti yhteen ansaputkeen! Mudista on tullut ihan uusi vaihe esiin, johon ohjaaja ei ole ihan vielä tottunut taas uudestaan. :P

Vika rata oli taas mukava juoksurata, aluksi meillä piti olla myös vika rata ulkona, mutta taivaalta tuli vettä ja rakeita aivan kaatamalla, niin siirrettiin sisälle, kiitos järjestäjille siintä! Tämäkin rata myös videolla molempien osalta. Didi siirrettiin ekaksi, jotta kerkeän junaan. Rata meni muuten todella hyvin, mutta ennen tuota hylkyputke tein tyhmän ohjausvalinnan ja luulin, että kerkeäisin linjaamaan oikeaan päähän, vaikka en kerennytkään ... A oli tosi hyvä, ja ennen A:ta oleva kohta sujui juuri niinkun suunnittelin ja pienillä linjoilla! Skitson kanssa puolestaan tuli eka rima sitten tällä radalla, ja ennen A:ta olin itse hätäinen, mutta siintä "vaan" yksi kielto. Ennen A:ta olevan esteen luki myös jostain syystä viskiksi, mutta sen sai nopeasti korjattua, vaikka videolta näkeekin, että oli taas hetken menossa putkeen ... :D Kisojen jälkeen lähdettiinkin pikaisesti junaan, mutta kivaa oli taas kisata ja korkata Skitson kolmoset, sekä nähdä paljon tuttuja, ja myös todella paljon mudiihmisiä!


Eilen kisattiin myös piirinmestikset, mutta ei niistä jäänyt oikein mitään sanottavaa. Agiradalta molemmille hyvät vitoset, Didille A:lta ja Skitsolle puomilta. Hypäri levähtikin sitten vähän molempien kanssa, eikä Didi ole koskaan sikaillut lähdössä niin pahasti, että lähtisi radalle ennen mua. Kovin hyvä fiilis ei jäänyt, vaikka koitinkin keskittyä ekan radan onnistumisiin. Kisapäivä ei muutenkaan ollut kovin onnistunut, vaikka sää suosi ja oli mukavaa nähdä kavereita ja tuttuja. Skitsolla oli aksaradan ylivoimaiseti nopein aika, huippulikka! Didilläkin etenemä oli 4.88, joten kovaa sekin veti.

Saman iltana lähti myös liikkeelle Skitson juoksaripuomiprojekti, meni nyt sitten syteen tai saveen. :P Päätettiiin lähteä ainakin aluksi tekemään alkua boksilla, kun se on tuttu väline A:lta. Tällä hetkellä sheipataan matalia kosketuksia alasmenolla, ja siintä lähdetään sitten teenpäin. Aloitin nyt myös tekemään ihan saman tien videoprojektia tästä, joka sitten valmistuttuaan ilmestyy YouTuben puolelle ja varmasti blogiinkin! Jännä nähdä mitä tästä tulee, mutta eiköhän siintä hyvä saada. :)

Miljoonat kiitokset myös 280 seuraajasta, tämän vuoden tavoite onkin saada 300 täyteen, ihan vaan, että näen, onko blogimme ihan oikeasti tarpeeksi mielenkiitoinen. Kaipailisinkin postausideoita, sillä en haluaisi julkaista vaan postaus postauksen perään jotain treeneistä. Mitä te siis haluaisitte nähdä?

Tässä vielä heinäkuun ja elokuun video. Enköhän jatka tätä ainakin tämän vuoden loppuun!

6 kommenttia:

  1. My day videolla tai kuvin, Ruokapostaus, päivitetty tarvikepostaus, testaatte uutta harrastusta, puhelinkuvapostaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideoista, joitakin näsitä olenkin jo miettinyt!

      Poista
  2. Varustuspostaus vois olla taas mukava :)

    Ja vielä sellanenkin juttu, että mulla näkyy tuola ylälaidassa joku tollanen palkki, jossa on varotuskolmioita ja joka kertoo, että kuva puuttuu tai muu virhe on havaittu. Ei se sen suuremmin haittaa, mutta jos sielä on tarkotus olla jotain muuta niin aattelin vaan ilmottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees!
      Joo mäkin just huomasin ton, Hurttahuoneen bannerissa ilmeisesti jotain häikkää. :/

      Poista
  3. Mä tykkään tosi paljon noista kuukausivideoista!

    Koirien hauskat tavat- postaus olis kiva :)

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!